TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İstanbul'un Türkiye'nin özeti; ekonomik, kültürel ve toplumsal hayatının da lokomotifi olduğunu belirterek, "İstanbul'un misyonunu korumak o yüzden ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

29.05.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İstanbul'un Türkiye'nin özeti; ekonomik, kültürel ve toplumsal hayatının da lokomotifi olduğunu belirterek, "İstanbul'un misyonunu korumak o yüzden ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Kaynarca, İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, bugünün tarihin en muhteşem, parlak sayfalarından biri olduğunu ifade etti.

Fethin, sadece askeri bir zafer olmadığını, dünyadaki birçok dengenin değiştiğini, çok önemli siyasal, sosyal ve ekonomik bir zafer olduğunu belirten Kaynarca, "Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin İstanbul'un fethiyle adeta tarihin akışı değiştirilmiştir" diye konuştu.

İstanbul'un 1453'ten beri dünya kültür başkenti olduğunu ifade eden Kaynarca, "Çünkü İstanbul Türkiye'nin özetidir. Ülkemizin ekonomik, kültürel ve toplumsal hayatının da lokomotifidir. İstanbul'un misyonunu korumak o yüzden ortak sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a yapılan yatırımlardan bahseden Kaynarca, İstanbul'un bugün cezibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, üçüncü boğaz köprüsünün de hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, İstanbul'in, 560 yıl sonra bile ilk fethedildiği gündeki önemini koruduğunu kaydederek, "İstanbul Türkü yücelten ve Türkün yücelttiği bir değerdir" dedi.

Barutçu, Osmanlı ile ilgili kimi filmlerde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1453 Panorama Müzesi'nde üç hilale rastlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Üç hilalsiz bir Osmanlı düşünülebilir mi? Bu durum bütün İstanbulluları ve İstanbul sevdalılarını üzmekte ve rahatsız etmektedir" diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, fethin sadece bir kentin köhne bir zinniyetten ve yönetimden devranılması değil, Türk milletinin hakimiyet ufuklarının genişlemesine ve Türklüğün dünyaya adalet getirmesine de neden olduğunu kaydetti.

Genel Kurul'da daha sonra Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, milletvekillerine hitap etmeye başladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement