Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, "Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa biz hep oradayız" dedi.

25.02.2013 18:10

Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, "Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa biz hep oradayız" dedi.

Akar, Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kızılay Çorum Şubesi'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bazı illerindeki Kızılay şubelerinin her şeyi genel merkezden beklediğini ancak Çorum Şubesi'nin her zaman kendi projelerini ürettiğini söyledi.

Kızılay'ın Türkiye'de 750 şubesi ve üyeleriyle birlikte büyük bir kuruluş olduğunu ifade eden Akar, 2 bin 500'ü doktor ve hemşire olmak üzere 5 bine yakın çalışanının bulunduğunu belirtti.

"Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla 1868 yılında kurulan Kızılay'ın 145 yıldır ayakta olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa bizler hep orayız. Kızılay, bir derneğin veya siyasi bir örgütün değil, milletin Kızılay'ıdır, 75 milyonun Kızılayı'dır. Bugün her Türk vatandaşı Kızılay'ın fahri üyesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Kızılay'a büyük destek vermiş ve bizlere inanmış, güvenmiştir.. Bizler de onu bir numaralı Kızılay dostu ilan ediyoruz."

-"Kan ihtiyacının yüzde 85'ini biz karşılıyoruz"

Kızılay'ın kan hizmetleri konusundaki çalışmalarına da değinen Akar, Kızılay'ın bir dönem kan hizmetleri konusunda dünya standartlarının çok altında olduğunu bugün ise üst sıralarda yer aldığını söyledi.

Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 85'inin Kızılay tarafından karşılandığını dile getiren Akar, "Gelecek yıllarda bu oranı yüzde 100'e çıkartacağız. Bizler çalışmalarımızla aynı zamanda ibadet ediyoruz. Bir insan sadaka veya zekat verdiğiniz zaman verdiğiniz kişiyi biliyorsunuz ama kan verdiğiniz kişiyi bilemezsiniz. Yani alan el de, veren el de gizlidir. Hepimizin Kızılay'a sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Akar, konuşmasının ardından Kızılay'a destek veren 19 iş adamı ve gönüllüye plaket verdi.

Bu arada tek liste ile girilen genel kurulda Kızılay Çorum Şubesi'nin yeni yönetimi, mevcut başkan Sedat Canbobat, Ömer Arslan, İbrahim Eceviş, Nuriye Kaleycik ve Mustafa Ceylan'dan oluştu.

Muhabir: Gazi Nogay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement