Burdur'da Uluslararası Tavuk Kümesi Oluşturdu - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Uluslararası Tavuk Kümesi Oluşturdu

Burdur\'da Uluslararası Tavuk Kümesi Oluşturdu

Burdur'da yaşayan Yunus Uysal, Hollanda, Çin, Romanya ve Belçika gibi ülkelere ait süs tavuklarını kümesinde bir araya getirdi.

21.07.2014 11:28  Güncelleme: 16:04

Bucak ilçesinde yaşayan Yunus Uysal, farklı ülkelere ait süs tavuklarını bir araya getirerek "Uluslararası tavuk kümesi" oluşturdu.

Yaklaşık 5 ay önce hobi olarak süs tavuklarını toplamaya başlayan Uysal, Hollanda, Çin, Romanya ve Belçika gibi ülkelerin süs tavuklarını kümeste bir araya getirdi.

Hollanda'dan "Rahibe Fizan", "Gold Fizan", Çin'den "Kıvırcık Cüce Cochin", "Habeş", Belçika ve Hollanda'dan "İspenç" gibi tür isimlerine sahip tavuklar, diğer tavuklardan farklı görünüme sahip.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süs tavuğu toplamaya hobi olarak başladığını, ancak işi giderek büyüttüğünü anlattı.

Fiyatları 300 ila 800 lira arasında

İki üç tavukla başladığı çalışmada şimdi yaklaşık 35 anaç tavuk ve 35 civcive sahip olduğunu belirten Uysal, "Tavuk ve civciv sayım artınca küçük olan kümesimi de büyütme ihtiyacı duydum. Şimdi tavuklarıma büyük bir titizlikle bakıyorum. Pazar günleri kümesin altını üstünü güzelce temizliyorum" dedi.

Uysal, fiyatları 300 ila 800 lira arasında değişen anaç tavukları Hatay, Adana ve Kocaeli gibi illerden getirdiğini söyledi.

Süs tavuğu yetiştirme işine ticari olarak bakmadığını, hayvan sayısını daha fazla artırmak da istemediğini dile getiren Uysal, şöyle konuştu:

"Sadece tür sayısını artırmak, kafesimde daha farklı süs tavuğu görmek istiyorum. Aynı türden tavuk sayım arttığı zaman da bunları diğer süs tavuklarıyla takas yapmayı düşünüyorum. Çok pahalı süs tavukları var. Onları da kümesime kazandırmak istiyorum. Zaten Bucak'ta yaşayanlar da bu durumdan memnun. Çünkü çevremizde süs tavukları bulunmuyor. Onlar da bu tavukları görebilmek için kümesimizi ziyaret ediyor ve ilgi gösteriyor." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Uluslararası Tavuk Kümesi Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement