Şanlıurfa'da 'Meydan' Tepkileri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da 'Meydan' Tepkileri Sürüyor

Şanlıurfa\'da \'Meydan\' Tepkileri Sürüyor

Şanlıurfa'da STK'lar, Topçu Meydanında yapılan piramit şekillerini protesto ederek, belediye başkanının sözünde durmadığını açıkladı.

18.02.2014 11:27  Güncelleme: 11:32

Şanlıurfa STK'lar İnsani Yardım Platformu İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere ve Topçu Meydanı'nda yapılan düzenlemelere tepki gösterdi. Topçu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup adına açıklama yapan Verenel Derneği Başkanı Ahmet Sevim, ilahi emrin bütün Müslümanları kardeş olarak beyan ettiğini belirtip, yaşanan acıların bütün Müslümanların yüreğinde hissetmesi gerektiğini söyledi. Sevim, "İlahi emir dünyanın dört bir yanında Müslümanların kardeş olduğunu, dil, din, ırk, milliyetin araya giremeyeceğini beyan etmektedir. Bizler, Müslümanlar olarak nerede bir Müslümanın ayağına bir taş değse onun acısını yüreğinde hissetmeliyiz. Zulüm eski dünya diye tabir edilen Asya, Afrika ve kendini medeni sayan Avrupa'nın göbeğinde devam etmektedir. Doğu Türkistan'da her gün Çinli komünistler tarafından kardeşlerimizin canı, malı ve namusuna tecavüzler olmakta, katliamlar yapılmaktadır. Sıcak evlerimizde buna karşı durmamız ne kadar insani ve İslami'dir. Budist Myanmar'da (Arakan) Müslüman katliamı yapılmakta, diri diri yakılmaktadırlar. Onlar canlarını verirken bunun ne kadarının ızdırabı ve utancını duyuyoruz. Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan Ant-Balaka militanları tarafından Müslümanlar katledilirken, katil Fransa'nın barış gücüne mi güveniyoruz? Bosna'da tırmandırılan kargaşa ve kaosa seyirci mi kalacağız?" dedi.

SEVİM: HAKİKATİ HAYKIRACAĞIZ
Suriye'de yaşananlara değinen Sevim, zulüm ve katliamlara seyirci kalmayacaklarını söyledi. Sevim, "Suriye'de kan durmuyor. Her gün yüzlerce masum insan varil bombaları ile katledilerek savaş suçu işleniyor. Hala içimizden sorumlular mı arayacağız? Mısır'da devrim yapıp meşru olan iktidarı deviren Firavun Sisi'yi, Kıpti Adil Mansur'a destek veren sözde Müslümanlara mı destek vereceğiz?

Şanlıurfa STK'lar İnsani Yardım Platformu olarak hayır diyoruz. Firavun'lara, Nemrut'lara Ebu Cehil'lere ve Fil Ordusu'na dur diyeceğiz. Bu zulüm yapılan topraklarını hepsinde atalarımızın adil yönetimi altında yüzlerce yıllık kardeşlik ve İslamiyet bağımız vardır. Zulme ve katliamlara seyirci kalmayacağız. Hakikati avazımızın çıktığı kadar haykıracağız. 'Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirine yardıma koşmalıdır' diyen Resul'ün ümmetiyiz" diye konuştu.

'BEYİNSİZLER VAR'
Türkiye'deki bazı kesimlerin tutumuyla ilgili olarak, "Ülkemizde ve memleketimizde buna heveslenenler ve buna malzeme taşıyan beyinsizler var, bunlara 'dur' demek için buradayız" diyen Sevim sözlerini şöyle tamamladı: "Mısır'ın direnişinin sembolü haline gelen, bütün İslam coğrafyasında aynı çağrışımı yapan Rabia işareti ve meydanına atfen bu bulunduğumuz alana Rabia adının verilmesi için görüşmeler yapılmış ve buna 'hayırlı olsun' diyen Şanlıurfa Belediye Başkanı sözünde durmadığı gibi giderayak küfrün sembolü olan Mısır Piramitleri'nin benzerini memleketimizin en merkezi yerine yapılması kabul edilemez. Belediye başkanını aklıselime davet ediyoruz. Derhal zulmün sembolü olan piramitler ortadan kaldırılmalıdır. Buraya yapılacaksa şehrimizin sembolü Harran Kümbetleri yapılmalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu kırılgan durum ve İslam coğrafyasında meydana gelen zulümler göz önüne alınarak itidale davet ediyoruz. Provokasyona açık bu tür tahriklerden vazgeçilmelidir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 'Meydan' Tepkileri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement