Vali Yavuz Bulanık'ta - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz Bulanık'ta

Vali Yavuz Bulanık\'ta

Muş Valisi Seddar Yavuz; halkı kucaklamaya ve onların sorunlarını çözmeye sonuna kadar kararlı olduklarını belirterek, “Onun için 3-4 çapulcunun sokakta dolaşmasıyla, dağda gezmesiyle bizim geri adım atmak gibi bir niyetimiz asla yoktur” dedi.

17.11.2015 17:45

Muş Valisi Seddar Yavuz; halkı kucaklamaya ve onların sorunlarını çözmeye sonuna kadar kararlı olduklarını belirterek, "Onun için 3-4 çapulcunun sokakta dolaşmasıyla, dağda gezmesiyle bizim geri adım atmak gibi bir niyetimiz asla yoktur" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, beraberindeki Muş İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve bazı kurum amirleri ile Bulanık ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin tarafından kaymakamlık önünde karşılanan Vali Yavuz ve beraberindekiler, daha sonra makama geçtiler. Kaymakam Şahin'den brifing alan Vali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son 10 yılda büyük ve sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, bu 100 yıl sonra yazılacak kitaplarda ve tarihin altın sayfalarında yerini alacağını söyledi. Bu devrimin; ekonomik, sosyal, hukuki ve kültürel bir devrim olduğunu belirten Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Balkanları, Kafkasları, Ortadoğu'yu ve Afrika'yı, kısacası medeniyetimizin mensuplarını sımsıkı kucaklayan, onlarla ağlayan, onlarla sevilen yeni bir dış politika vizyonu ortaya koymuştur. Yine öylesine büyük ekonomik bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmiştir ki bugüne kadar yapılan yardımlardan çok daha fazlasını yapmıştır. Örneğin son yıllarda Bulanık ilçemize bugüne kadar 52 milyonluk yatırım yapmıştır. Bulanık gibi bir yerde 52 milyonluk bir yatırım yapabilmek ancak büyük devletlerin başarabileceği bir iştir. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Türkiye büyük bir devlet olmanın ve küresel güç olma yolunda emin adımlarla yürüyor" dedi.

78 milyon vatan evladını aynı gözle gördüklerini belirten Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Edirneli, Karslı, Antalyalı, Trabzonlu, herkes bizim için aynı anlam ifade ediyor. Dolayısıyla hepsini kucaklıyoruz. Biz tek bir milletiz. Elbette farklı etnik gruplar, farklı dinsel anlayışlar bugüne kadar yaşayagelmiştir, bundan sonrada yaşayacaktır. Biz dünyanın 3'te ikisini yönetmiş, dünyadaki son imparatorluğa sahip bir ülkeyiz. Biz farklı etnik kökenlere, farklı din gruplara sahip insanları barış içerisinde yaşatabilmiş ve onların her birini kendisini ifade etmesine izin vermiş büyük bir medeniyettin sahibiyiz. Aynı anlayışla bundan sonra da yolumuza devam edeciğiz. O yüzden biz millet kavramını çok önemsiyor ve millet kavramında hepimizin ortak bir geleceğe doğru yol alacağını gönülden inanıyoruz."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE VE ONUN YANDAŞLARINA MUŞ'U CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ"

Hizmetleri yaparken tüm vatandaşlara eşit yaklaştıklarını belirten Vali Yavuz, "Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı yaparken hiçbir zaman bu anlayıştan ayrılmayacağımızı, vatandaşlarımızı şefkatle kucaklarken terör örgütüne ve onun yandaşlarına bu şehri ve Muş'u cehenneme çevireceğimizi buradan açık ve seçik bir şekilde söylemek istiyorum. Hiç kimse bu ay yıldızlı bayrağımıza el uzatmayacak. Ay yıldızlı bayrağımıza uzanan elleri kırarız. Bu vatanı bölmeye ve milletin içinde nifak çıkartmaya çalışanlar her kim olursa olsun hak ettikleri cezayı elbette bulacaklardır. Nitekim valiliğim döneminde bunun her türlü örneğini Muş'ta ve çevresine gösterdik. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Biz kardeş hukuku içerisinde yaşayacağız, kardeş olacağız. Kardeşiz biz. İnsanımızı, hukukumuzu bölmeye çalışanlar, insanlarımızın canına, malına kasteden hainlere gerekli cevaplar devletimiz tarafından verilecektir. Ama biz hiçbir zaman vatandaşımızı ötekileştirmeyeceğiz. Nasıl Eskişehir'de yaşayan birisi bizim için kıymetliyse, Muş'ta yaşayan kardeşimiz de bizim için kıymetlidir. O yüzden Bulanık'tan valilerimiz var, Varto'dan valilerimiz var. Eğer bu devlet etnik kökene göre insanlara makam dağıtmış olsaydı, herhalde Bulanık'a vali düşmezdi. Demek ki biz makam mevki dağıtırken, zenginlik dağıtırken insanların memleketlerine göre hareket etmiyoruz. Çünkü biz ilk önce Müslümansız. Bizim dinimizde din kardeşliği esastır. Bu nedenle Bosna'da, Çeçenistan'da, Gazze'de, Kuzey Irak'ta insanlar katledilirken bunların milliyeti aklımıza gelmedi. Çünkü biz Müslümanların kardeş olduğuna inanan insanlarız. Irkçı bir insanın Müslüman olması mümkün değildir. Allah'a inanan insanların ırkçılık yapması mümkün değildir. Dinimiz ırkçılığı kökünden ret eden bir dindir" diye konuştu.

Muş'ta 160 bin kişinin hiçbir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinde faydalandığını belirten Vali Yavuz, "Sosyal devletin tüm imkanlarını biz bu bölgeye taşıyor ve hizmetlerimizi yapıyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki bu hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı kucaklamaya, onların sorunlarını çözmeye sonuna kadar kararlıyız. Onun için 3-4 çapulcunun sokakta dolaşmasıyla, dağda gezmesiyle bizim geri adım atmak gibi bir niyetimiz asla yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün dünyanın 17. büyük ekonomisine sahiptir. Kendimizin nerede olduğunu, neleri başarabileceğimizi çok iyi gördük. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geniş vizyon sahibi bir yönetim ve tüm medeniyetleri kucaklayan bir devlettir. Yolumuz kutludur ve hedefimize mutlaka ulaşacağız. Bunu yapabilmemiz için kardeşliğimizi tesis edelim, saflarımızı sıklaştıralım. Irak, Suriye gözümüzün önünde. Devlet ancak yok olduğunda kıymeti bilinen ve varlığında sürekli insanların şikayet ettiği muzdarip olduğu bir müessesedir. O yüzden insanlar Almanya'da da, ABD'de de devletten şikayetçi. Biz şikayetleri önemsiyoruz, vatandaşlarımızın haklı ve makul taleplerini karşılayacağız. Ama bilmenizi isterim ki biz vatandaşlarımızı mutlu edebilecek bir sistem kuruyoruz. Çünkü bizim medeniyetimizde 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığı var. Bin yıldır bu topraklara hakim olan ve inşallah kıyamete kadar bu anlayışı hakim kılacağız" şeklinde konuştu.

Vatandaşların kendilerine güvenmelerini isteyen Vali Yavuz, "Burada biz efendi değil hizmetkarız. Vatandaşlarımızın hizmetkarıyız. Ama bu vatana ihanet edenlerin değil. Bu vatana ihanet edenler hak ettiği cezayı mutlak olarak göreceklerdir. Bu nedenle Bulanıklı kardeşlerimiz bu kararlığımızdan emin olsunlar. Bizlere ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne güvenmeye devam etsinler. Biz elbette huzuru sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bulanık Kaymakamlığı'ndaki ziyaretinin ardından Muş Valisi Seddar Yavuz ve beraberindekiler, Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bulanık Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettiler. Esnafları da ziyaret eden

Vali Yavuz, Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün toplantı salonunda kurum müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantının ardından Bulanık Öğretmenevi'nin açılışını gerçekleştiren Vali Yavuz, burada bazı sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile yaptığı toplantının ardından ilçeden ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz Bulanık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement