Yörex Fuarında Manavgat Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Yörex Fuarında Manavgat Rüzgarı

Yörex Fuarında Manavgat Rüzgarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) MATSO’nun Manavgat standına davetliler büyük ilgi gösterdi.

08.10.2015 17:56

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) MATSO'nun Manavgat standına davetliler büyük ilgi gösterdi.

MATSO Standında Osmanlı mutfağını süsleyen ve MATSO tarafından coğrafi işaret almak için müracaat edilen Manavgat Altın Susamı başta olmak üzere Manavgat zeytinyağı, Manavgat Belenobası karpuzu, Manavgat portakalı, Manavgat narı, Manavgat Defnesi ve Defne yağı, Manavgat keçiboynuzu ve Manavgat tahini gibi ürünler sergileniyor.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, fuarın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılarak tescillenmesi ve pazarlanması konusunda önemine işaret ederek, oda olarak fuarı çok önemsediklerini ve Manavgat'ın 8 yöresel ürünü ile fuara katıldıklarını söyledi.

Fuarın hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de Manavgat'ın yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat olduğunu belirten Boztaş, şehirleri zenginleştirmenin yolunun tanıtım ve markalaşmayla olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin değişik yörelerinden birçok ürünle katılım olduğun kaydeden Boztaş, MATSO Standının fuarın en şık ve görselliği en güzel olan stantlarından biri olarak fuarın yıldızı olduğunu ifade etti.

Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin tanıtılarak gün yüzüne çıkartılması ve pazarlanması konusunda YÖREX'in önemine vurgu yapan Boztaş, fuarı organize eden Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'a teşekkür ederek, Manavgat halkını fuara davet etti.

MATSO Standını YÖREX'in açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, MHP Antalya Milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı, Mehmet Günal, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye genelinden birçok oda ve borsa başkanı ile gazeteciler MATSO standını ziyaret ederek Manavgat'ın Yöresel Ürünleri'ni inceledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yörex Fuarında Manavgat Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement