Nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında soruşturma - Son Dakika
3.Sayfa

Nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında soruşturma

İzmir'de dua okunmasına izin vermeyen nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı.

07.05.2024 11:33  Güncelleme: 11:37

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi bünyesinde bulunan Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda ilginç bir olay yaşandı.

Nikah törenine katılan bir kişi, mikrofonu eline alarak dua etmek istedi ancak bu durum nikah memuru tarafından engellendi. Yerinden kalkarak dua okuyan kişinin yanına gelen nikah memuru, "Burası resmi daire, burada buna izin vermiyoruz. Burası resmi daire, evde yapabilirsiniz. Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yaparsınız." dedi. Daha sonra nikah memuru, dua okuyan kişinin elinden mikrofonu alarak yerine oturdu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Sosyal medyada tepki toplayan görüntülerin ardından Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Nikah memuru hakkında "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ümit Demir : Ben o kadına nikah kıydırmazdım..nikahsız yasarım daha iyi.. 6 2 Yanıtla
  • NURETTİN AVGIN: Aklımdaki deli sorular; 1-Başka bir dine mensup dua edilseydi nikah memuru yine madahale edermiydi acaba? Yine müdahale ederdiyse, Savclılık aynı gerekçeyle yine soruşturma başlatırmıydı? İlgili kişiler iki soruya evet cevabı veriyorsa sorun yok. Ama biri hayır cevabı verirse işte sorun o zaman başlıyor. 2 0 Yanıtla
  • Mehmet KARAGÖZ: vakit kaybı olur hiç bir şey olmaz 0 0 Yanıtla
  • Ali Arslan: Doğru yapmış git inancını evinde yap,resmi dairede nikah kıyılır, müslüman hristiyan her ne inanca sahipsen gidersin uygun gördüğünüz ortamda özgürce duanızı edersiniz,iyi e gösterişe dondurduler olayı, yolda namaz kılanlar gibi gösteriş 0 0 Yanıtla

Advertisement