Şanlıurfa'da sürekli atan şaltere parke taşlı çözüm
Aşırı yüklenmeden dolayı atan elektrik tarfosunun şalter, parke taşları üst üste dizilerek sabit tutuluyor
ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde aşırı yüklenmeden dolayı sürekli atan trafo şalteri, üst üste dizilen parke taşları ile sabitleniyor.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde aşırı yüklenmeden dolayı sürekli atan bir elektrik trafosunun şalteri vatandaşları ilginç bir metoda yöneltti. Vatandaşlar, trafo çevresindeki 11 parke taşını sökerek, trafo kapağını açtı. Yerden yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki şaltere kadar parke taşlarını üst üste dizen vatandaşlar, taşları şalterin kolunun altına sabitledi. Kimliği belirsiz mahalleli tarafından alınan önlemle şalterin yeniden atması geçici süre engellendi.
Bu kez de yanma ve patlama riski korkuttu
Durumu gören bazı vatandaşlar da şalterin bu şekilde bırakılmasının tehlikeli olduğunu söyleyerek parke taşlarını kaldırdı. Duyarlı vatandaşlar, aşırı yüklenmeden atması gereken şalterin bu şekilde elektrik devresini kapatamayacağını bunun da trafonun yanmasına yada patlamasına sebep olabileceğini belirterek, kaldırıp fırlattığı parke taşlarını dizenlere tepki gösterdi.
Son Dakika › 3.Sayfa › Şanlıurfa'da Sürekli Atan Şaltere Parke Taşlı Çözüm - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.