iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma - Son Dakika
Advertorial

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

Apple'ın en son amiral gemisi modeli iPhone XS, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S9 ile karşı karşıya. Çift kameralı akıllı telefonlar arasında en başarılılarından 2 modeli tüm detayları ile karşılaştırdık.

30.10.2018 17:02  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Gelin hangi akıllı telefonun bu testinden galip çıkacağına göz atalım.

Samsung'un yeni cep telefonu olan Galaxy S9 Plus, tasarım konusunda önceki modellere benziyor. Ancak teknik kısımda büyük değişiklikler mevcut. Kamera ve işlemci tarafında önemli iyileştirmeler gerçekleştiren Galaxy S9 Plus'ı Apple'ın en yeni ve en güçlü modeli olan ile karşı karşıya getirdik.

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

Galaxy S9 Plus – iPhone XS Detaylı Karşılaştırma

Tasarım ve Ekran

Çift kamera haricinde S8 Plus modeliyle aynı tasarımı taşıyan Galaxy S9 Plus, 6.2 inçlik ekrana sahip. Ekranın üst ve alt kısmında bulunan çerçeveler önceki modellere göre biraz daha ince. Yan taraflar sonsuz ekran tasarımıyla çerçevelerden arındırılmış. Telefonun ön tarafı tamamen ekrandan oluşmuyor olsaydı çentik bulunmaması bir avantaj olarak kabul edilebilirdi

iPhone XS tarafına geldiğimizde ise 5.8 inçlik neredeyse çerçevesiz (infinity display) bir ekran görüyoruz. Bu ekranın üst tarafında TrueDepth kamera sisteminin bulunduğu çentik tam ekran tasarımının önüne geçiyor. Galaxy S9 Plus, 1440 x 2960 piksel çözünürlüğe ve 18.5:9 oranına sahip Super AMOLED ekranla karşımızdayken, iPhone XS ise 19.5:9 oranına ve 1125 x 2436 piksel çözünürlüğe sahip Super Retina AMOLED ekran ile karşımıza çıkıyor. Galaxy S9 Plus %83.61, iPhone XS ise %81.14 ekran/gövde oranına sahip olduğunu da belirtelim.

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

iPhone XS ekranı basınca duyarlı olan 3D Touch teknolojisine sahip, böyle bir teknolojiye sahip olmayan Galaxy S9 Plus'ta ise daima açık modu bulunuyor.

iPhone XS 177 gram, Galaxy S9 Plus ise 189 gram ağırlığa sahip. iPhone XS 143.6 mm x 70.9 mm x 7.7 mm boyutlarına sahipken, Samsung Galaxy S9 Plus ise 158.1 mm x 73.8mm x 8.5 mm boyutlarında. Yani S9 Plus, iPhone XS'den daha uzun, daha geniş ve daha kalın.

Galaxy S9 Plus ve iPhone XS modellerinin ikisi de toza ve suya karşı dayanıklı. S9, suda 1.5 metrelik derinliğe kadar 30 dakika dayanabilirken, iPhone XS'de ise 1,5 metre derinlikte 30 dakika dayanabiliyor.

Performans ve Güç

Galaxy S9 Plus'ın Amerika versiyonunda sekiz çekirdekli 2.8GHz hızındaki Qualcomm Snapdragon 845 kullanıyor. ABD haricindeki modelindeyse sekiz çekirdekli 2.9GHz hızında çalışan Exynos 9810 işlemcisi bulunuyor.

iPhone XS'de 2.5GHz hızında çalışan altı çekirdekli A12 Bionic işlemci yer alıyor. Galaxy S9 Plus 6 GB RAM, iPhone XS 4 GB RAM kullanıyor (Geçen yılki iPhone X'in ise 3 GB RAM'i olduğunu hatırlatalım. İşlemci ve RAM farklılığının performansa etkisinin nasıl olacağı ise testler ile görülebiliyor.

Kamera

Akıllı telefonların kamera özellikleri kullanıcıları etkileyen en önemli husus. Bunun farkında olan Samsung, Galaxy S9 Plus'a iki kamera yerleştirdi. Her ikisi de 12 MEGAPIKSEL çözünürlükte telefoto ve geniş açılı kamera kullandı. Kameralar iPhone'da olduğu gibi dikey yerleştirildi.

Galaxy S9 Plus kamerasının diyafram değişimi yapabiliyor olması en büyük yeniliği. Bu kamera ile hem manuel hem de otomatik olarak iki farklı diyafram arasında geçiş yapabiliyor. ( f/1.5 ve f/2.4) Bu yeni diyafram değeri, akıllı telefonlardaki en yüksek değer durumunda. Kameranın daha iyi görüntü alabilmesi için optik görüntü sabitleme ve 2x optik zoom özelliği de bulunuyor.

'ın kamerasıyla düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf çekimi yaptığınızda aynı anda 12 görüntü çekebiliyor. Daha sonra akıllı telefon istediğiniz tüm ayrıntıları barındıran daha net tek bir çekim meydana getirmek için tüm pozları birleştiriyor.

Samsung'un kamera konusunda iddialı olduğu bir diğer mod ise yavaş çekim özelliği. Galaxy S9 Plus ile 960 fps'e kadar ağır çekim (slow motion) yapabiliyor.

iPhone XS'de 12 Megapiksel çözünürlükte geniş açılı ve telefoto kamera bulunmakta. Kamerada 2x optik zoom ve çift görüntü sabitleme özelliği de yer alıyor. Ayrıca f/1.8 diyafram genişliğine sahip iPhone XS lenseleri dikey olarak konumlandırılmış. (iPhone X ile benzer kamera özellikleri taşıyor)

Apple iPhone XS 240 fps ağır çekim (slow motion) yapabiliyor. Galaxy S9 Plus, f/1.5 diyafram aralığı sayesinde iPhone XS'a kıyasla daha iyi düşük ışık performansı sunuyor. Diyafram geçişi özelliğinin de bulunması Galaxy S9 Plus'ı kamera konusunda öne çıkarıyor. Hem iPhone XS hem de Galaxy S9 Plus portre modunda fotoğraf çekimi yapabiliyor. Fakat S9 Plus portre aydınlatma özelliği sunmuyor.

iPhone XS, TrueDepth kamera sistemiyle birlikte gelen Animoji özelliği sunuyor. Bu özelik ile mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getirebiliyorsunuz. Samsung, Galaxy S9 Plus modelinde de Animoji kadar iyi olmasa da AR Emoji adında bir özellik sunuyor.

AR Emoji, Animoji'den farklı olarak Facebook gibi sosyal mecralarda da kullanabileceğiniz çıkartmalar üretebiliyor. Samsung bu özelliği daha verimli kılmak için Disney ile ortak çalışıyor. AR Emoji sayesinde Disney karakterlerini de emoji olarak kullanabiliyorsunuz

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

Pil ve Depolama Alanı

Samsung S9 Plus 64/128 ve 256 GB depolama alanı sunarken microSD desteğiyle de depolama alanını 400 GB'a kadar arttırma seçeneği veriyor. iPhone XS ise en çok 512 GB depolama alanı sunuyor ve arttırılabilir bir seçeneği bulunmuyor.

Samsung, S9 Plus'ta 3.500 mAh'lik bir pil kullandı. iPhone XS'un ise 2.716 mAh gücünde çift bataryası bulunuyor. Teknik olarak Galaxy S9 Plus'ın bataryası daha büyük olsa da bunun kullanım süresine etkisi pek fark yaratmıyor. Burada IOS işletim sisteminin güç tüketimdeki avantajı ön plana çıkıyor.

iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma

Güvenlik

Samsung Galaxy S8 modellerine benzer bir şekilde güvenliği yüz tanıma, iris tarama ve parmak izi okuyucu teknolojileriyle sağlıyor. Cihazın parmak izi okuyucusu S8'den farklı olarak kameranın altına konumlandırılmış. Şirket iris taramanın ve yüz tanımanın bir kombinasyonu olan Intelligent Scan olarak isimlendirdiği güvenlik sistemini kullanıyor.

iPhone XS'de güvenlik Face ID özelliğiyle sağlanıyor. Face ID, TrueDepth kamera sistemi sayesinde oldukça güvenli bir kullanım sunuyor.

Fiyat

iPhone XS Türkiye'de henüz satışa çıkmadı fakat 64 GB Modeli 9.000 TL civarında bir fiyata sahip olması bekleniyor, Galaxy S9 Plus 64 GB kapasiteye sahip modeli ise 4.600 TL'den alıcı bulabiliyor.

Daha fazla karşılaştırma, inceleme ve teknoloji haberleri için adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son Dakika Advertorial iPhone XS - Galaxy S9 Plus Karşılaştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement