1 Beşiktaş Kulübü'nün 2012 Yılı İlk Olağan Divan Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Son Güncelleme:

Beşiktaş Kulübü'nün 2012 yılı ilk olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.

Beşiktaş KULÜBÜ DİVAN KURULU'NUN 2012 YILI 1'İNCİ OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI


BEŞİKTAŞ'A ZARAR VEREN KİM OLURSA OLSUN, BABAM BİLE OLSA KARŞISINDA BENİ BULUR


Beşiktaş Kulübü'nün 2012 yılı ilk olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.


Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun karşısında duracağını söyledi.


Fikret Orman, kulübün olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda raporların müzakeresinin ardından söz alarak, üyelerin konuşmalarına cevap verdi.


Bu sezon taraftarların neden olduğu olaylarla ilgili alınan cezalar konusuna değinen Orman, Taraftar üzerinden popülerizm yapmam. Benim şahsımı desteklemeye gelmiyorlar, Beşiktaş camiasını desteklemeye geliyorlar. İnsan sevdiği şeye zarar vermemeli. Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun karşısında beni bulur. 'Taraftar öyle der, böyle der' diye imtina etmem. Hiçbir çekingenliğim yok. Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun, babam bile olsa karşısında beni bulur ifadelerini kullandı.


Fikret Orman, yollarını ayırdıkları eski teknik direktörleri Tayfur Havutçu konusunda da şunları söyledi


Tayfur Havutçu çok kıymetli bir arkadaşımız. Beşiktaş ligde en kötü ihtimal 4. olacaktı. Carlos Carvalhal hocamız Boluspor maçından sonra ben ve kamuoyunda güvenini kaybetmişti. Tayfur ile 6 maç artı 1 sene anlaşma yaptık. Aslında ayrılık açıklamasını bir hafta önce yapacaktık. Olmadı ve kamuoyunda konuşulmasına neden oldu.


Beşiktaş başkanı olarak Tayfur'a üzüntümü dile getirdim. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum. Beşiktaş Kulübü'nde yaptığımız bir hafta gecikmedir. Saygısızlık veya şahsiyetiyle oynama değildir.


Kulüpte kiminle çalışacağına kendisinin karar vereceğini kaydeden başkan Orman, kulüp genel müdürü Gökhan Sarı'nın göreve getirilmesiyle ilgili bir eleştiriye şöyle cevap verdi


Kiminle çalışacağıma kendim karar veririm. Genel kurula gelirken böyle bir liste sunmadım. Gökhan, Beşiktaş'ta tecrübeli bir arkadaş ve ondan istifade ediyorum. Görevini layıkıyla yaptığı sürece beraber çalışmaya devam ederim. Ben kiminle çalışacağıma kendim karar veririm. Bu camia herkesin camiası. 'O bunu seviyor, bu bunu sevmiyor' diye bakmayız.


Fikret Orman, BJK TV ile ilgili eleştiriye ise, BJK TV açılmamış olsa bugün açmazdım. Ama açılmış ve bir yatırım yapılmış. Ortada bir televizyon yok, Digitürk üzerinden yayın yapan bir kuruluş var. Bunu gerçek bir televizyon haline getirmek, reklam alan, yayın kalitesini yükselten bir televizyon yapmak istiyoruz dedi.


Kulübün mali durumunu incelettiklerini kaydeden Orman, Merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Hiçbir şeyi kapatma, örtme niyetim yok, yalnız kimseye de iftira atma niyetim yok. Beşiktaş'ın içinde bir milat olmasını istiyorum. Suç


varsa ne gerekiyorsa yaparız dedi.


Fikret Orman ayrıca, biri Anadolu, biri de Avrupa yakasında olmak üzere 2 sosyal tesis yapacaklarını, ayrıca kulüpte her alanı profesyonelleştirmek amacında olduklarını kaydetti.


Kulüpte çalışan 415 personel bulunduğunu anlatan başkan Orman, personel gideri olarak 800 bin lira giderlerinin olduğunu ifade ederek, Rakiplerimizde bu rakamın daha yüksek olduğunu görüyorum. İnsan sayısını fazla arttırmaktansa, insanlara yetki, sorumluluk vermenin doğru olduğunu düşünüyorum. Ödeme sıkıntısı içindeyiz, düzelteceğiz diye konuştu.


Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, transferle ilgili yaptığı bir açıklamanın yanlış aksettirildiğini söyledi.


Ahmet Nur Çebi, olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Bucaspor ile yaptıkları transfer görüşmesiyle ilgili, bugün bir gazetede yer alan Transferde acemiyiz sözüyle ilgili açıklamada bulundu. Bucaspor olayında, futbol komitesini ilgilendiren bir durum olmasına rağmen, kendisinin de dahil olması gereken bir pozisyonun oluştuğunu kaydeden Çebi, şöyle konuştu


Sayın gazeteci arkadaşa farklı ifade kullandım. Transferle ilgili sözlerim yanlış aksettirildi. Kendisiyle bir daha konuşmayı düşünmüyorum. Yanlış anlaşıldı ya da iyi niyetli olmayan şekilde kullanıldı. Bu transferde maalesef kullanıldığımızı anladık. 'Biz bu tür hareket, tavır ve davranışları bilmeyiz. Bu tür davranışların acemisiyiz' diye kullanılmış bir söz, 'Transferde acemiyiz' diye kullanılmıştır. 'Bucaspor'un yaptığı pazarlıklara, fiyat artışlarına alet olamayız, bu davranışların acemisiyiz' dedik ama farklı kullanıldı.


Divan Kurulu Toplantısı'nda daha sonra üyeler raporların müzakeresi için söz aldı.


Kurul üyesi İlhan Gölvan, eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören'i eleştirerek, Hepimiz Demirören döneminde aldatıldık. Kalıcı bir tesis, başarı bırakılmadı. Sadece enkaz bir takım var. Yaptığı hataları camiamız unutmayacaktır. Tarihi borçlara bizi Demirören yönetimi sokmuştur. 'Hibe edeceğim' dediği borçları da senet altına aldığını görüyoruz. Şişirme borçları lütfen iyice araştırın. Demirören ve yönetimine yıllardır verdiğim destek için hepinizden özür diliyorum dedi.

Kaynak: DHA