2000'lerin En İyi Belgeselleri Madrid'te

Son Güncelleme:

ARCO 2013'e Türk Belgeselleri de katılıyor.

Son dönemde Türkiye'de yapılmış en iyi belgesellerden oluşan bir seçki, Documentarist işbirliğiyle 9-17 Şubat tarihleri arasında Madrid'de seyirciyle buluşuyor. Etkinlik bu sene konuk ülke olarak Türkiye'ye özel yer ayrılan ARCO 2013'e paralel olarak gerçekleşecek.


Dünyanın önemli çağdaş sanat fuarlarından ARCO'da bu sene konuk ülke olarak yer alan Türkiye, belgeselleriyle de gündeme gelecek. Madrid'te düzenlenen ARCO 2013'e paralel olarak gerçekleştirilen "Türk Belgeselleri" etkinliğinde 2000'li yıllarda en çok öne çıkan, ulusal ve uluslararası festivallerde başarı elde etmiş belgesellerden 13 filmlik bir seçki sunuluyor. DOCUMENTARIST'in işbirliği ile hazırlanan seçki, 9-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Madrid'in ünlü kültür merkezi Matadero Madrid'te yer alan Cineteca'da ücretsiz olarak izlenebilecek.


T.C. Madrid Büyükelçiliği'nin desteğiyle gerçekleşen etkinlik, seyirciye son 12 yılda Türkiye'den yeni kuşak belgeselcilerin seçkin ürünlerini topluca izleme fırsatı sunacak.

Kaynak: Bültenler