9 Günlük Ramazan Bayramı Tatili, Zordaki Turizme İlaç Gibi Gelecek

Son Güncelleme:

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması zor günler yaşayan turizm sektörünün nefes almasını sağlayacak. Sektör 500 bin kişinin daha tatile çıkmasını bekliyor.

Turizmde sıkıntılı günler yaşayan Türkiye'de Şeker Bayramı olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı'nda tatili 9 güne çıkarılması turizmcileri memnun etti. Rusya ile yaşanan kriz ve Türkiye'deki terör eylemleri nedeniyle gelen yabancı turist sayısının düşmesi sonrası otelciler de yerli turiste yönelmişti. Alınan 9 günlük tatil kararının etkisinin bu yönde olumlu olacağını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektörünün hareketleneceğini dile getirdi. Erken rezervasyon kampanyaları sayesinde Türk turistin tatile çıkma alışkanlığının değiştiğini kaydeden Ulusoy, "Geçen erken rezervasyon ile tatile giden Türk turist sayısı 3.2 milyondu. Bu yıl ise rakama 4 milyon buldu. 9 günlük bayram tatili ile birlikte 500 bin kişi daha tatile çıkacaktır. Bunun da turizm sektörüne olumlu etkisi olacaktır" dedi.

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy da yaptığı açıklamada, "Bayram tatilinin uzaması sektöre 500 milyon liraya yakın değer katacak. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 250 milyon liralık harcama olmuştu. Tatil süresi de 4 gündü. Ayrıca hem otel hem de uçak doluluklarına pozitif yansıması olacak" ifadelerini kullandı.

OTELLER DOLACAKTIR

9 günlük tatil kararının yerinde olduğunu söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, taleplerinin de bu doğrultuda olduğunu belirtti. İnsanların tatil planlaması yapabilmek için yeterli süreye sahip olduğuna dikkat çeken Ayık, "Tatil yapmak isteyenler bütçelerine uygun tesisler arayacaktır. Türkiye'de de her keseye uygun otel alternatifi var. Bayram tatilinde otellerde yoğun bir dönem geçirileceğini tahmin ediyoruz. Bayramın ardından okullar da tatile giriyor. Sezonun geri kalan bölümünde iç pazarda ciddi bir hareket olacaktır. Kıyı bölgelerindeki otellerde doluluk üst seviyeye çıkacaktır" dedi.

UYGUN FİYAT AVANTAJI

Tatillerin bu şekilde birleştirilmesinin turizm sektörüne çok olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Fethiye Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları, "Geç kalmadan kararın açıklanması da ayrıca sevindirici. Böylece insanlar tatil planları rahat bir şekilde yapabilecek. Tur operatörleri de tatil paketleri hazırlarken tüketiciler için daha avantajlı fiyatlar sunabilecek. Bu da tüketicinin yararına olacak. Sonuç olarak alınan karar otelcilere, tur operatörlerine ve tüketicilere yararlı olacak. Bu yıla özel olarak tarihler uygun olursa Kurban Bayramı için de şimdiden tatil açıklanmalı. Böyle bir kararın turizm sektörüne büyük katkısı olur" diye konuştu.

Öte yandan Bakanlar Kurulu kararına göre 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip charter uçaklardan belirli havalimanlarına her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilen 6 bin dolarlık destek yüzde 30 arttırılarak uygulanacak.

Kaynak: Haberler.Com