Abant Gölü'nde El Freni Unutulan Otomobil Göle Düştü
Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Gölü Milli Parkı'nda sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil göle düştü. Tatil için Bolu'dan Abant'a gelen Metin D, otomobilini göl çevresinde bırakarak fotoğraf çekmeye gitti. Fotoğraf çekiminin ardından geri dönen sürücü aracının göle düştüğünü fark etti. İtfaiye ve Doğa Koruma ekipleri tarafından yapılan kurtarma çalışmaları sonucunda otomobil gölden çıkarıldı. Otomobilde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.
Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Gölü Milli Parkı'nda sürücünün el frenini çekmeyi unuttuğu otomobil göle düştü.
Tatil için Bolu'dan Abant'a gelen Metin D, 14 DU 130 plakalı otomobilini göl çevresinde Kıbrıs Çeşmesi mevkisinde yol kenarına bırakarak, fotoğraf çekmeye gittiği.
Fotoğraf çekiminin ardından geri dönen sürücü aracının bıraktığı yerde olmadığını gördü.
Vatandaşların aracın göle düştüğünü belirtmesi üzerine sürücü Bolu Belediyesi İtfaiye ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinden yardım istedi.
Olay yerine çağrılan dalgıç, göle dalarak aracın bulunduğu yeri tespit etti. Vinç halatı bağlanan otomobilin çıkartılması için başlanan ilk kurtarma işlemi halatın kopması sonucu başarısız oldu. Otomobil, ikinci kurtarma çalışmasıyla vinç yardımıyla gölden çıkarıldı.
Otomobilde büyük çaplı maddi hasar oluştuğu görüldü.