Açık Cezaevi Gazze" Havadan Görüntülendi

Son Güncelleme:

Filistinli belgesel yapım şirketi müdürü Meşharani: "Gazze'yi kuşbakışı görüntüleyerek, Filistinlileri, zihinlerinde oluşan 'ölüm görüntüleri'nden biraz uzaklaştırmaya çalıştık"

İsrail ablukası nedeniyle adeta "açık bir cezaevi"ne dönen Gazze, havadan görüntülendi.


Bir belgesel yapım şirketi tarafından kameralı helikopterle çekilen görüntüler, bir sahil kenti Gazze'nin doğal güzelliklerini de göz önüne serdi.


Filistinli belgesel yapım şirketi Media Town'ın müdürü Eşref el-Meşherani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri çekimlerle "İsrail'in hava saldırısı düzenlediği bombardıman görüntüleri" dışında, ambargo altındaki Gazze'yi kuşbakışı izleme fırsatı sunduklarını ifade etti.


İzlediği olumsuz görüntülerden hüzün duyan Gazzelilerin, yaşadıkları yerin manzarasını kuşbakışı seyrederek, biraz mutlu olmasını istediğini dile getiren Meşherani, şunları kaydetti:


"Bu yabancı ülkelerde normal bir şey. Ancak birçok Filistinli, daha önce Gazze'nin gökyüzünden nasıl göründüğüne tanık olmamıştı. Gazze'yi kuşbakışı görüntüleyerek, Filistinlileri, zihinlerinde oluşan 'ölüm görüntüleri'nden biraz uzaklaştırmaya çalıştık."


Avrupa'da belgesel çekimi yaptıklarını aktaran Meşherani, çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:


"Avrupa'da belgesel işlerimiz bittikten sonra gökyüzünden görüntüsü çekilmediği için Gazze'ye yurtdışından kameralı helikopter getirdik. Dörtgen şeklindeki ABD yapımı küçük helikopter, yaklaşık 50 santimetre boyunda ve havada 100 metrelik mesafede 20 dakika kadar uçarak, Full HD kalitesinde görüntü çekebiliyor" diye konuştu. - Gazze

Kaynak: AA