Aile Birleşim Sertifikaları'nı Aldılar
Aile birleşimi kapsamında Almanya'ya gidecek olan gelin ve damatlar sertifika aldı.
Aile birleşimi kapsamında Almanya'ya gidecek olan gelin ve damatlar sertifika aldı. 'Aile Birleşim Sertifikası' nı alan 12 kişi Almanya'ya vize almayı kolaylaştıran sertifika ile eşlerine kavuşabilecek.
Almanya Türk Toplumu ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen 'Kültürler arası İletişim ve Göçe Hazırlık Projesi' kapsamında verilen 'Aile Birleşim' eğitimlerinden geçen, Almanca A1 Aile Birleşim Sınavında başarılı olan 14 kişiden 12'si sertifikalarını aldı. 1 hafta boyunca Almanya tarihi, kültürü, göç ile ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunla karşılaşıldığında neler yapılacağının anlatıldığı programda öğrencilere 4 ay boyunca da Almanca A1 seviyesinde dil eğitimi verildi. Almanya'da kendilerini bekleyen eşlerine kavuşmaya bir adım daha yaklaşan kursiyerler mutlu görünürken Almanya Türk Toplumu Derneği Genel Başkanı Kenan Kolat, öğrencilere dikkatli olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Bu ülkede, 3 milyon Türk yaşadığını anlatan Kolat, 30- 40 yıl önce Almanya'ya göç edenlerin hiçbir şey bilmeden gittiğini anlattı. O dönemde ciddi uyum sorunları görüldüğünü ifade eden Kolat, buna çözüm için Kültürler arası İletişim ve Göçe Hazırlık Projesi'ni başlattıklarını vurguladı. Bir hafta boyunca 30 saatlik eğitimden geçen kursiyerlerin aile birleşimi için vize başvurularının kolaylaştığını belirten Kolat, şöyle dedi:
" Türkiye'den Almanya'ya yılda 8 bin kişi çalışmaya gidiyor. 1990'lar da bu 40-45 bin kişiydi. 2000 yılından itibaren düşmeye başladı. Almanya artık dil bilmeyen, eğitimsiz insanları istemiyor. Vize almak zorlaştırıldı. Biz 6 yılda bin 800 kişiye ulaştık ve bu eğitimleri verdik."
"TÜRKİYE'DE YAŞANANLAR ALMANYA'DAKİ TÜRKLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"
Almanya'daki eğitim, artan ırkçılık ve ekonomik dağılım eşitsizliği sorunlarını çözmek için projeler geliştirdiklerine dikkat çeken Genel Başkan Kenan Kolat, Almanya'daki Türklerin standartların altında yaşadığını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesini desteklediklerini kaydeden Kolat, herhangi bir partiyi değil demokratik hukuk devleti ilkelerini korumak için mücadele ettiklerini vurguladı. Gezi Parkı olaylarına dikkat çeken ve Türkiye'de yaşanan olumsuz her şeyin Almanya'da yaşayan Türkler'e bakışı etkilediğini ifade eden Kolat, bu olayların Avrupa Birliği üyeliğinde yeni fasılların açılmasını engellediğini dile getirdi. Almanya'da postal ırkçılığından kravat ırkçılığına dönüşüm olduğunu anlatan Kolat, sivil toplum örgütü olarak Almanya'daki tüm ırkçılıklara karşı mücadele ettiklerini sözlerine ekledi. - Bursa