AK Parti İzmir Milletvekilleri İzmir'deki Ulaşım Krizini Eleştirdi

Son Güncelleme:

AK Parti İzmir milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir'de metro ve tramvay çalışanlarının greve çıkmasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. İnan, İzmir'de yaşanan ulaşım krizinde tedbir almayan Soyer ve ekibini eleştirerek, metro emekçilerinin özlük haklarını gasbedip İzmirlilerin ulaşım hakkını hiçe saydığını öne sürdü. Çankırı ise yönetimsizlik zihniyetinin İzmir'in sorunlarını ikiye katladığını belirterek, 2024'te bu zihniyeti uğurlayacaklarını ifade etti.

AK Parti İzmir milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir'de metro ve tramvay çalışanlarının greve çıkmasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

İnan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir'de yaşanan ulaşım krizinde akıl almaz sahnelere şahit olduklarını, Soyer ve ekibinin tedbir almayarak büyük bir kaosa imza attığını savundu.

Soyer'in metro emekçilerinin özlük haklarını gasbettiğini ve İzmirlilerin ulaşım hakkını hiçe saydığını öne süren İnan, "5 milyonu aşkın insanımızın yaşadığı İzmir'de, Büyükşehir Belediyesinin çektirdiği rezilliğin haddi hududu kalmadı. Bu mağduriyeti sineye çekmemiz veya kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bugünleri unutmayacağız. Kendi çalışanlarına ücret hakkını, vatandaşlarına ulaşım hakkını sağlayamayan bu belediye, yaşattığı her bir sorumsuzluğun ve aksaklığın hesabını 8 ay sonra sandıkta verecek." ifadelerini kullandı.

Ceyda Bölünmez Çankırı da yaptığı açıklamada Tunç Soyer'in yönetimsizlik zihniyetinin İzmir'in sorunlarını ikiye katladığını belirterek ulaşımda milyonlarca insanın mağdur edildiğini belirtti.

Çankırı, açıklamasında, "Bugün CHP'nin geldiği noktayı da artık net şekilde görüyoruz. Derdiniz hizmet ve vatandaş olsa bugün İzmir gibi medeniyetin beşiği olan bir kentte binlerce insan grev kararı üzerinden mağdur olmazdı. Tramvay duraklarında otobüs bekleten bu zihniyeti, 2024'de uğurlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA