AK Parti Milletvekili Aday Adayının Afişi Tartışma Yarattı

Son Güncelleme:

AK Parti Malatya milletvekili aday adayı Ebuzer Aydın, hazırladığı tanıtım afişinde slogan olarak, 'Referansım Allah' yazması tepkilere neden oldu.

Tanıtım için afiş hazırlatan AK Parti Malatya milletvekili aday adayı Ebuzer Aydın, slogan olarak, 'Referansım Allah' yazması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine Aydın bir açıklama yaparak, "Bu sözün nereye gittiğini çok iyi bilen biriyim. Ben Allah bana referanstır demiyorum. Burada ben referansımı Allah'tan alıyorum demek istiyorum." şeklinde konuşarak kendini savundu.

İşte Aydın'ın açıklamasının tamamı;

PARA İLE YAPAMIYACAĞIM REKLAMI YAPTILAR

Bugün benim para ile yapamayacağım reklamı yapmış oldular. Bugün benim ulaşamayacağım yerlere kendileri ulaştırdılar. Her insanın her müminin akliselim insanın, her Allahtan korkan insanın idareye talip olan insanın referansının Allah olması gerekiyor. Allahtan başka referansımız olursa olumsuzluk olur, akılsızlık olur. Elbette ben bir Müslüman olarak, İslami ilimler eğitimini yapmış bölgede halkın sorunlarını bilen biri olarak ve bölgeyi tanıyan bir gazeteci olarak, bilgi birikimim ile ben bu sözün nereye gittiğini bilmez miyim.

TARTIŞMAYA VARIM

Ben referansımı kalkıp başka bir şeyden mı alacam. Elbette ben bir Müslüman olarak, referansım Allah"tır dediğim için bugün Türkiye beni konuşuyor. Benim referansım elbette Allah'dır. Türkiye'de benimle bu konuyu tartışacak diyanetten, hiyanetciye kadar kimler varsa bu işe ihanetle bakanlarda hidayetle bakanlarda gelsinler hepsi ile tartışmaya varım.

SUUDİ ARABİSTAN'DA EĞİTİM ALDI

Suudi Arabistan'da İmam Muhammed İbn-i Suud İslam Üniversitesi'nde Kur'an İlimleri ve tefsir üzerine eğitim aldığını belirten Ebuzer Aydın, Malatya'dan yerel yayın yapan yerel ZER TV'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstleniyor.

Kaynak: DHA