Almanya'da Oto Tamircisi, Afrika'da Kral

Son Güncelleme:

Almanya'da oto tamirciliği yapan 67 yaşındaki Céphas Bansah isimli adam, aynı zamanda Afrika'da iki milyondan fazla insanın kralı.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yaşayan Céphas Bansah (67) isimli adam iki kimlikli bir hayat yaşıyor. Bir yönüyle oto tamircisi olan Bansah, aynı zamanda iki milyonluk Ewe halkının kralı olarak hayatını sürdürüyor.

HALKINI SKYPE ÜZERİNDEN YÖNETİYOR

Céphas Bansah, süslü güzel elbiselerini üzerine giydiğinde Gana'da ve Togo'da yaşayan, kendisini ruhani üstün bir lider olarak kabul eden iki milyondan fazla insanı yönetiyor. Kraliyet elbiselerini çıkarıp yağlı tulumunu üzerine çeken Bansah, Almanya'nın küçük bir şehrinde oto tamirhanesinde bir işçi gibi çalışıyor. Araba tamir etmediği zamanlarda halkını Skype programı üzerinden yönetiyor.

KRAL DEDESİ TEKNİSYENLİK EĞİTİMİ İÇİN ALMANYA'YA GÖNDERDİ

Kraliyet ismi ile 'Kral Togbe Ngoryifia Cephas Kosi Bansah', Gana'da büyüdü ve 1970 yılında henüz kral ilan edilmeden önce Almanya'ya göç etti. Gana'nın doğusunda Togo sınırında bulunan Gbi'de 300.000 Ewe halkından insan yaşıyor. Kral dedesi kendisini teşvik ederek Almanya'da teknisyenlik eğitimi almasını istedi. Eğitimini bitiren Bansah vatandaşlık kazanınca Almanya'da kalarak Ludwigshafen kentinde kendi oto tamir dükkanını açtı.

BABASI ve AĞABEYİ SOLAK OLDUĞU İÇİN KRAL İLAN EDİLDİ

Rutin hayatını, 1987 yılında gelen bir faks kökten değiştirdi. Hohoe kralı büyük dedesinin öldüğünü bildiren haberi alan Bansah kendisinin kral ilan edildiğine inanamıyordu. Lakin kendinden önce sırada babası ve ağabeyi vardı. Ne gariptir ki babası da ağabeyi de solak oldukları için krallık Bansah'a verilmişti. Solaklar Ewe halkı arasında 'kirli' kabul edildiği için talih kuşu mazbut oto tamircisinin omzuna konmuştu.

YILDA SEKİZ SEFER GANA'YA GİDİYOR

Céphas Bansah ve karısı Gabriele Bansah (57) Carlo ve Katharina isimli iki çocuklarıyla Ludwigshafen'de yaşamaya devam ediyorlar. Bansah halkını Skype üzerinden yönetmeye devam ediyor. Gana'ya yılda sekiz sefer gidiyor. Kral olarak yardım projelerinde çalışıyor. Son olarak kadın cezaevi için para topluyor. Her ne kadar kendisi alkol kullanmasa da, projeleri desteklemek için ayrıca kendi oluşturduğu 'Akosombo' adlı bir bira markasının satışını da yapıyor.

Gana artık demokratik sistemle yönetiliyor. Geleneksel krallar insanlarını önemsediği oranda toplumda hala önemli bir etkiye sahip.