Altın Hırsızı Tutuklandı

Son Güncelleme:

İstanbul'da 10 gün önce bir kuyumcu atölyesinden 10 kilogram altın ile 3 bin lira nakit para çalınması olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 10 gün önce bir kuyumcu atölyesinden 10 kilogram altın ile 3 bin lira nakit para çalınması olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Galata'da gittikleri bir eğlence mekanında polisin düzenlediği operasyonla yakalanan zanlılardan Recep Ç. (34) tutuklandı. Recep Ç.'nin PKK adına adam öldürmekten 11,5 yıl hapis yattığı belirlendi.


Eminönü'nde bir kuyumcu atöyesinde 15 Ekim 2011'de hırsızlık meydana geldi. Güvenlik kamerası bulunmayan ve kapısı tahta olan atölyeye kolaylıkla girdikleri belirlenen hırsızlar 10 kilogram işlenmemiş altın ile 3 bin lira nakit parayı alarak kaçtılar. Polis olaydan sonra harekete geçerek zanlıların peşine düştü.


Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri toptan altın alım satımı yapılan bir dükkana hırsızlıktan kısa süre sonra eski sabıkalı Recep Ç.'nin birkaç kez geldiğini belirledi. Altın pazarlamaya çalıştığı öğrenilen Recep Ç. kısa süre sonra polis tarafından yakalandı. Yapılan teknik takip sonucu Recep Ç. ile sık görüştükleri belirlenen eski sabıkalı Uğur Y. ile Erdinç A. gözaltına alındı.


Poliste verdikleri ifadelerinde altın hırsızlığı ile bir ilgilerinin bulunmadığını söyleyen zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Recep Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki zanlı serbest bırakıldı.


Recep Ç., PKK adına adam öldürmekten 11,5 yıl hapis yatmıştı. Cezaevinden çıkınca hırsızlık şebekesini kuran 2008 yılında 13 kuyumcu ve döviz bürosunu duvarlarını delerek soyan çetenin elebaşı olarak yaklanmıştı. Recep Ç. polisin üzerine 'Bulldog' cinsi köpek saldığı halde Fulya'daki lüks evinde gözaltına alınmıştı. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA