Amerikan Malları Tescilleniyor

Son Güncelleme:

Türkiye' de en çok Amerikan markası tescilleniyor.

2011 yılını marka başvurularında Avrupa lideri olarak tamamlayan Türkiye, yabancı ülke markalarının da dikkatini çekmeye devam ediyor.


Türkiye'deki bu büyük pazarı fark eden yabancı ülkeler ürünlerini marka tescil yoluyla koruma altına alarak rekabet etme gücüne sahip olmak istiyorlar.


Türk Patent Enstitüsü istatistiklerini değerlendiren marka ve patent firması Acar Patent' in değerlendirmelerine göre de yabancı ülkeler Türkiye' de markalarını koruma altına almak için yoğun çaba harcıyorlar.


YABANCI ÜLKELERİN MARKA RAPORU


2011 yılında birçok ülkeden 12 bin yabancı marka Türkiye' de markalarını tescil altına almak için başvuru yaparken, 2012 yılında da yabancı marka başvuruları aralıksız devam etti.


2012 yılının ilk iki ayında ise tescil süresi sonuçlanan 1200 yabancı marka tescil belgesine kavuştu.


EN ÇOK MARKASI TESCİLLENEN ÜLKE AMERİKA


2012 yılının Ocak ve Şubat ayı verilerine göre Türkiye' de en çok markası tescillenen ülke A.B.D. olurken, 257 markasını tescil yoluyla koruma altına almayı başaran A.B.D.' yi 156 tescilli marka ile Almanya izledi.


İsviçre, Fransa, Çin, Japonya, Birleşik Krallık ve Hollanda' da Türkiye' de markalarını koruma altına almak isteyen ülkelerin başında yer aldı.

Ocak ayında marka tescili olmayan İzlanda'nın ise Şubat ayında 68 markasının tescillenmesi ise dikkat çekici bir not olarak kaydedildi.


YABANCI MARKALARIN TERCİHİ BİLİŞİM SEKTÖRÜ


Yabancı ülkeler en çok bilişim sektöründeki markalarını koruma altına almak için marka tescil başvurusu yaparken, ilaç ve mağazacılık sektörlerinin de önde gelen tercihler arasında olduğu belirlendi.


UZMAN GÖZÜYLE


Özgün marka bulmanın gün geçtikçe zorlaştığını ve elimizdeki markamızı kaybetmemek için tescil yoluyla korumamız gerektiğini belirten Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü GÜMÜŞ, Türkiye'deki pazarın büyüklüğünü fark eden ülkelerinde markalarını tescil ettirme yarışında olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler