Anne Sütü 30 Gün Saklanabiliyor

Son Güncelleme:

İş seyahati dolayısı ile bebeklerinden ayrı kalan annelere sevindirici bir haber var!

Bebeklerin beslenmesinde en önemli gıda olan anne sütü, çalışan anneler için büyük avantajlar sağlıyor. Bebeğini evde bırakarak işe gitmek zorunda kalan çalışan annelerden bazıları birkaç günle birkaç haftayı bulan iş seyahatlerine çıkabiliyor. Bu durum annelerde bebeklerine sütünü verememeleri sebebiyle suçluluk duygusu oluşturuyor.


Uzmanlar, özel pompa ile sağılan anne sütünün cam kap içerisinde bir ay bile bozulmadan derin dondurucuda saklanabileceğini belirtiyor. Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Aydın Sarı, bebeğin ilk altı ay anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirtiyor.


6 Saat Bozulmuyor


Anne sütünün yararlarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Sarı, "Anne sütünün çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur. Anne sütü bebekle anne arasındaki duygusal bağı artırır ve bebeğin güvende hissetmesini sağlar. Bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini en iyi şekilde sağlar. Prematüre bebekler, anne sütünden özellikle çok yarar görürler" diye konuştu.


Çalışan annelerin mesaideyken çocukların anne sütünden mahrum kalmaması için sağma yöntemini kullanabileceklerini vurgulayan Sarı, şu bilgileri verdi: "Çalışan anneler özel pompa ile sütünü sağarak eve bıraktıklarında, kendileri mesaideyken bebeklerine anne sütü verebilirler. Anne sütü buzdolabına konmadan 15 derecede 24 saat, 25 derecede dört-altı saat, buzdolabında dört derecede 72 saat ve derin dondurucuda bir ay boyunca bozulmadan saklanabilir. Böylece ilk altı ay bebeklerinin anne sütü alması kolayca sağlanabilir."


Bebeğin Sağlık Aşısı


Uzmanlar anne sütünün mucizelerini şöyle açıklıyor: "Sindirimi daha kolaydır. Beyin gelişimine katkıda bulunur. Her zaman sterildir. Alerji riski düşüktür. Kabızlık gibi sorununa yol açmaz. Obeziteden korur. Hiçbir mama anne sütüne eşdeğer besinlere ulaşamamıştır. Bebeğinizi en az altı ay boyunca anne sütüyle beslemeli, ilk bir yılda katı gıdaya geçtiğinde de sütünüzü esirgememelisiniz."

Kaynak: ElmaElma.com