Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)
Foto.BİR grup engelli çocuğun kurduğu 'Öz Antalyalı Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü', Ampute Ligi'nde fırtınalar koparıyor.
Foto: İdman fotoları, Mehmet Özdilek
===
Spor kamuoyu, Antalyalı bir grup engelli çocuğun kurduğu takımı alkışlıyor
Sözde değil Öz'de takım
BİR grup engelli çocuğun kurduğu 'Öz Antalyalı Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü', Ampute Ligi'nde fırtınalar koparıyor. Son haftada karşılaştıkları Gaziantep Engelliler Ampute Takımı'nı 12-0 gibi farklı skorla mağlup eden Öz Antalyalılar, ligin ikinci haftası tamamlanırken 6 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 4'ü gazi 26 sporcudan oluşan Öz Antalyalı Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün tek hedefi sezonu şampiyon kapatarak Süper Lig'e yükselmek.
Foto: Öz Antalyalı Engelliler Ampute Takımı fotosu
===
Tokatspor maçı öncesi 2 futbolcu süresiz kadro dışı bırakıldı
Alanya'da sürpriz gelişme
Yönetim kurulu, teknik direktör Durusoy'un verdiği rapor doğrultusunda Salim ile Yüksel'in süresiz kadro dışı bırakıldığını açıkladı.
SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alanyaspor'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Yönetim kurulu, teknik direktör Ali Haydar Durusoy'un verdiği raporu dikkate aldı ve Salim Çoğuplugil ve Yüksel Kayaalp'in kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Salim Çoğuplugil sezon başında Fethiye'den, Yüksel Kayaalp de Göztepe'den transfer edilmişti.
Alanyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Paşaoğlu, yönetim kurulunun yaptığı toplantıda teknik direktör Ali Haydar Durusoy'un raporunu değerlendirerek, Salim ve Yüksel'den kendilerine kulüp bulmalarının istendiğini söyledi. Bu futbolcuların kulüpten ayrıldıklarını belirten Ali Haydar Durusoy, ara transfere kısa süre kala bu oyunculardan ligin kalan bölümünde faydalanmayı düşünmediğini yönetime rapor etti.
Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyaspor'un Tokatspor'la yapacağı maçın deplasman masraflarını üstlendi. Yönetici Paşaoğlu, "Kendisine yönetim kurulu olarak teşekkür ederiz" dedi. Alanyaspor kafilesi Tokatspor deplasmanı için havayoluyla aktarmalı olarak Sivas'a gidecek. Yönetim kurulu, kendi imkanları ve Alanya Dövizciler Birliği'nin (ALDÖBİR) katkılarıyla futbolcuların peşinat ödemelerinin yüzde 80'ini yaptı.
Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)
Foto Ahmet Paşaoğlu
===
Lacivert beyazlı takımda Tepecik maçı hazırlığı sürüyor. Cezalı Volkan'ın dışında eksik yok
Fethiye'de moraller yerinde
SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'da moraller yerinde. Çankırı galibiyetinin verdiği yüksek moralle Tepecik maçına hazırlanan lacivert beyazlı takımda cezalı duruma düşen Volkan Kabadayı dışında eksik bulunmuyor. Tempoyu artıran Fethiye'de oyuncuların hırslı ve istekli görünmeleri teknik heyeti mutlu ediyor. 15 puanla 9'uncu sırada yer alan lacivert beyazlılarda şimdi tek hedef istikrarı yakalamak.
Teknik direktör Mustafa Ceviz, yardımcı hocalar Muammer Sürmeli ve Turgay Kaplakarslan, Tepecik maçına galibiyet parolası ile hazırlandıklarını vurgularken, çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti. Teknik direktör Ceviz, "Tepecik iyi top oynayan bir ekip. İstanbul'a kazanmak için gideceğiz" diye konuştu. Fethiyespor, Tepecik deplasmanı için yarın İstanbul'a hareket edecek.
Foto: Fethiyespor antrenman fotosu
===
Tekirova telafi peşinde
SPOR Toto 3'üncü Lig 1'nci Grup'taki temsilcimiz Tekirova Beylediyespor, bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Orhangazi maçına galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. 17 puanla 9'uncu sırada yer alan Tekirova Belediyespor, bu maçın son idmanını bugün yapacak ve yarın yola çıkacak.
Teknik Direktör Gürkan Ferhatoğlu, geçen hafta sahalarında kaybettikleri Siirt maçını Orhangazi karşısında telafi edeceklerini söyledi. Ferhatoğlu, "90 dakika mücadele eden bir takımız. Ancak zaman zaman yaşanan talihsizlikler futbolun cilvesi. Orhangazi maçına galibiyet için gideceğiz" dedi.
Fotosuz
===
Futbolculardan muhtıra
SPOR Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta mücadele eden Emrespor'da sıkıntılı günler yaşanıyor. Önceki gün idmanı boykot eden futbolcular, kısa süre içinde alacaklarının ödenmemesi halinde toplu olarak kenti terk edeceklerini açıkladı. Darıca Gençlerbirliği maçı öncesi idmanları boykot ederek tepkilerini dile getiren Emresporlu futbolcular, "Bugün yemek yiyoruz. Ama bir gün gelecek o yemekleri de bulamayacağız" dedi. Peşinatlarını, maç başı paralarını ve primlerini alamayan futbolcular, yönetimden haber bekliyor. Emresporlu futbolcular, yayınladıkları ortak bildiride, "İdmanlara çıkmıyoruz. Gerekirse Darıca maçına da çıkmayabiliriz. Bu konuda kentin üst düzey yöneticileriyle yönetim kurulu üyelerinin bu konudaki açıklamalarını bekliyoruz" dedi.
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)
Foto: Emresporlu futbolcular
===
Salonun Şimşekleri galibiyet arıyor
TÜRKİYE Deplasmanlı Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Akdeniz Üniversitesi Antalyaspor, ligin 8'inci haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Salonun Şimşekleri, yarın Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda saat 15.00'de başlayacak karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyor.
Foto: Hentbol takım fotosu
===
Öğrencilere okçuluk eğitimi
ÖZEL Antalya Envar Koleji'nde öğrencilere okçuluk eğitimi veriliyor. Trabzonspor tesislerinde Vedat Erbay Okçuluk Akademisi'nde verilen ok atma eğitimine, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Okçuluk sporuyla, öğrencilerin kişisel güvenlerinin gelişimi, birlikte çalışma becerisi, sorumluluk duygusu, dikkat ve konsantrasyon, özgüven, pratik ve hızlı düşünme ile hedefe ulaşma yeteneklerinin gelişimine destek veriliyor. Beden Eğitimi Zümre Başkanı Ali Dilmen ile Beden Eğitimi öğretmenleri Mehmet Doros ve Funda Erolan gözetiminde Milli Antrenör Vedat Erbay'ın verdiği eğitimlerde öğrenciler, eğitici ve eğlenceli zaman geçirdi.
Foto: Ok atan öğrencilerin fotosu - Antalya