Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Son Güncelleme:

Foto.AÜ'de Trafik Sorunları Araştırma Merkezi kurulacak.

Foto: Geçen yılki fuardan arşiv foto


===


AÜ'de Trafik Sorunları Araştırma Merkezi kurulacak.


AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ), 'Trafik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi' kurulacak. Merkezde, trafik sorunları bilimsel olarak araştırılarak, çözüm önerileri oluşturulacak. Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ev sahipliğinde 'Kent Trafik Yönetim Platformu Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantıda, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Sağlık Müdürlüğü ile Trafik Kazaları Önleme Derneği yetkilileri ve akademisyenler katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu, istisnasız herkesin her an yaşadığı kronik sorunlardan birisi olan trafik sorununu, sorun olmaktan çıkarmak, çözüm üretmek amacıyla çalışan 'Kent Trafik Yönetim Platformu'nun 'model uygulama' olduğunu kaydetti. Genel Sekreter Bahadır Kerimoğlu, çağın en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununun araştırılması amacıyla AÜ çatısı altında Trafik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacağını açıkladı.


Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ da, 'Antalya Kent Trafik Yönetim Platformu'nun trafik sorunlarına çözüm getirmeyi hedeflediğini belirterek, Trafik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de soruna bilimin ışığında çözüm önerileri getireceğini kaydetti. Toplantıya konuk olarak katılan Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Trafik Güvenliği Uzmanlar Kurulu Üyesi Dr. Fatih Vursavaş da kurulacak merkez için destek vermekten gurur duyacaklarını bildirdi.


ANTALYA, (DHA)


Foto: Toplantıdan


====


Isparta'nın yatırımın bilançosu


ISPARTA İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Niyazi Can başkanlığında yapıldı. Vali Yardımcısı Can, 2012 yılı yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Can, 2012 yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplantının düzenlendiğini kaydetti.


Toplantılarda kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılmasının öncelikli hedef olacağını kaydeden Can, yatırım ödemelerine ilişkin bilgiler verdi. Yatırımcı kamu kuruluşlarının 2012 yılında toplam 1 milyar 381 bin lira değerinde 630 proje üzerinde çalışma yürüttüğünü söyledi.


Yürütülen projeler için 268 milyon 907 bin lira ödenek ayrıldığını aktaran Can, bu ödeneğin 217 milyon 949 bin lirası harcandığını kaydetti. Belediyelerin 2012 yılı sonuna kadar toplam 267 milyon 251 bin lira değerinde 516 proje üzerinde çalışma yaptıklarını vurgulayan Can, belediyelerin bu projeler için 84 milyon lira ödenek ayırdığını, bu ödeneğin de 34.9 milyon lirasının kullanıldığını vurguladı.


Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)


Foto: Toplantıdan fotolar


===


Antalya'ya eğitim kampusu yapılacak


ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kumluca'da okulları ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Gülay programı kapsamında ilk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Osman Şahin'i ziyaret etti. Daha sonra Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile Özel Toros Kolejini ziyaret eden Gülay, burada okul idarecileriyle görüştü ve öğrencilerle sohbet etti.


Antalya'nın son yıllarda büyük bir eğitim atağına kalktığını, bunu da eğitimdeki elde edilen başarıyla desteklendiğini belirten Gülay, bu atağının il merkezinin yanında ilçelerde de gerçekleştirildiğini söyledi. Antalya'da çok büyük bir eğitim kampusu projesi hazırladıklarını vurgulayan Gülay, bu projenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.


Eğitim kampusunun 11 fen ve Anadolu Lisesi, 3 Anadolu imam hatip lisesi ve 1 özürlüler iş okulundan oluştuğunu vurgulayan Gülay, "Burada özürlü öğrencilerimiz eğitimlerini alırken, iş sahibi de olacaklar ve aileleri de onlarla yakından ilgilenebilecek. Aynı şekilde Kumluca'da da yeni eğitim kurumları yapılıyor. Son olarak Anadolu imam hatip lisesi ve fen liseleri için protokoller imzaladık. Şu anda turizm otelcilik lisesi ve bir ilkokulumuzun inşaatı devam ediyor" diye konuştu.


Eğitim hizmeti yaparken sadece bina yapmadıklarını, binaların iç donanımlarıyla modern eğitim verilmesini sağladıklarını belirten Gülay, çağdaş modern bir eğitimle geleceğin teminatı olan çocukların yetiştirildiğini vurguladı. Gülay ve beraberindeki daha sonra fen lisesi yapılacak arazide incelemelerde bulundu.


Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)


Foto: Ziyaretten


===


Yunus Emre'de yeni düzenleme


MANAVGAT Belediyesi'nin Örnek Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde başlattığı düzenleme ve modernisazyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar kapsamında yol genişletme, kaldırım, refüj, kavşak düzenlemesi yapılıyor. Alpaslan Türkeş Bulvarı'ndan başlayarak Manavgat Irmağı'na kadar devan eden cadde boyunca sağlı sollu kaldırım düzenlemesi yapıldı. Aydınlatma direkleri yeraltına alındı. Orta refüjde ise peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi.


Zemin iyileştirilmesi yapılarak sıcak asfalta hazırlanan caddede asfaltlama çalışması da başladı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, işin düzgün ve en kısa sürede yapılması için denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi. Başkan Sözen, "Düzenleme çalışması tamamlanmak üzere. Sıcak asfalt aşamasına gelen yolumuz şimdi halkımıza yakışır hale geldi. Tüm Manavgat halkımız güzelleştirilen caddemizi güle güle kullansın" diye konuştu.


Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)


Foto: Çalışmalarda


===


İktidarın hederi Antalya


CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, partisinin Demre İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Beraberinde il yönetim kurulu üyeleriyle Demre'ye giden Kök'ü, CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Kök ve ilçe yönetimi gün boyu Demre'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.


Başkan Kök, Demre'deki ziyaretlerine Demre'nin Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde başladı. Burada çalışanları tek tek ziyaret eden Kök, daha sonra Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen'i ziyaret etti. Esnafın ve Demre'nin sorunlarını dileyen Başkan Kök, ardından Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu makamında ziyaret etti.


Demre'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi alan Başkan Kök, Büyükşehir Belediye Yasası'nın getiri ve götürüleri hakkında bilgi verdi. Pazar esnafıyla da sohbet eden Başkan Kök, Beymelek Beldesi'nde ise partilerle bir araya geldi. Başkan Kök burada yaptığı konuşmada, iktidarın Büyükşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne göz diktiğini belirtti.


CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni tekrar kazanacağını savunan Başkan Kök, yeni yasanın birçok sorunu beraberinde getireceğini iddia etti. Özel İdare'nin kırsal alana daha iyi hizmet götürmek için kurulduğunu hatırlatan Başkan Kök, "Özel bir birimle köye götüremediğiniz hizmeti, Gündoğmuş'un, Kaş'ın dağlarına Antalya Büyükşehir Belediyesi nasıl götürecek?" diye konuştu.


Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)


Foto: Ziyaretten


===


Veliler yemekte buluştu


FİNİKE 50'inci Yıl Anaokulu yönetimi velilerle yemekte bir araya geldi. Pergole Restoran'da verilen tanışma ve kaynaşma yemeğine, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Yemekte konuşan okul müdürü Mehtap Gökdemir, okulun 5 yıl önce 50 öğrenciyle eğitim öğretime başladığını hatırlatarak, son 3 yıldır kapasitenin üstünde başvuru aldıklarını, yedek öğrenci listesi oluşturulduğunu kaydetti.


Açıldıkları günden bu yana ihtiyaca yönelik birçok eksiği tamamladıklarını ve çevre düzenlemesi yaptıklarını anlatan Gökdemir, özel okullardan üstün hizmet verdiklerini vurguladı. Çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretim görmesi gerektiğine de dikkat çeken Gökdemir, özellikle bu konulara özen gösterdiklerini söyledi. Konuşmanın ardından veliler ve okul personeli tanışıp sohbet etti.


Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)


Foto: Yemekten


===


Belediye sokak hayvanlarını besliyor


ISPARTA Belediyesi soğuk hava ve kar nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması için yeni bir uygulama başlattı. Sokak Hayvanları Koruma Derneği'nin yaptığı müracaat sonrasında başlatılan çalışmayla Isparta Belediyesi kış boyunca sokak hayvanları için her gün 14 nokta yemek atıklarını bırakacak. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir merkezindeki yemek fabrikalardaki atıkları toplayarak önceden belirlenmiş ve yemlik olarak düzenlenmiş şehrin çevresindeki 14 ayrı noktaya dağıtıyor.


Sokak hayvanları bu yemlikler sayesinden kışın aç kalmaktan kurtuluyor. Sokak Hayvanlar Koruma Derneği üyesi Sezin Sezgin, belediyenin başlattığı kampanyaya vatandaşların da destek vermesini istedi. Hayvanların insanlara muhtaç olduğunu belirten Sezgin, "İnsan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Hayvanlar özellikle kışın yemek sorunu yaşıyor. Duyarlı vatandaşların hayvanlara sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.


Yemek fabrikası sahiplerinden Özgür Tunçbilek ise yemek atıklarının bir şekilde değerlendirilmesinin kendilerini de memnun ettiğini söyledi. Bugüne kadar atıkları çöpe dökerek bertaraf ettiklerini anlatan Tunçbilek, "Isparta Belediyesi'nin başlattığı uygulamayı seve seve kabul ettik. Bu sayede atıkları değerlendirmiş olduk" dedi.


Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)


Foto: Yemliklere yem bırakan görevliler - Antalya

Kaynak: DHA