Arjantin'de 70 yıl önce bulunan balık fosilinin 70 milyon yıllık olduğu keşfedildi

Son Güncelleme:

Arjantin'de 70 yıl önce yırtıcı bir balık türüne ait bulunan dev fosilin, 70 milyon yıllık olduğu anlaşıldı. Colhue Huapi Gölü yakınlarında bulunan balığın uzunluğu 6 metreyi aşıyor.

Arjantin'in güneyindeki Patagonya bölgesinde 70 sene önce bulunan "Xiphactinus" yırtıcı dev balık fosilinin, yaklaşık 70 milyon yıl önce bölgede yaşadığı keşfedildi.

La Matanza Üniversitesi bünyesinde bilimsel araştırmalar yapan Bilim, Teknoloji ve Toplum Ajansında (CTyS-UNLaM) yer alan habere göre, Arjantinli paleontologlar, ülkenin Patagonya bölgesindeki Chubut eyaletinin güneyindeki Colhue Huapi Gölü yakınlarında bulunan, uzunluğu 6 metreyi aşan balık fosilinin 70 milyon yıl öncesine ait olduğunu tespit etti.

PARÇALAYICI DİŞLERİ VAR

Arjantin Doğa Bilimleri Müzesinin (MACN) Karşılaştırmalı Anatomi Laboratuvarı ve Azara Vakfından araştırmacıların yürüttüğü çalışma neticesinde, dev balığın kretase döneminde yaşadığı ve "Xiphactinus" adlı yırtıcı ve parçalayıcı dişleri olan bir türden olduğu belirlendi.

Fosilin yaklaşık 70 yıl önce gün yüzüne çıkarıldığı, şu ana kadar MACN koleksiyonunda tutulduğu, ancak bu araştırmayla birlikte fosilin özelliklerinin keşfedildiği belirtildi.

PATAGONYA, DÜNYADA EN ÇOK TARİH ÖNCESİ KALINTI BULUNAN BÖLGE

Araştırmanın öncülerinden Julieta de Pasqua da fosilin, bu balık türünün Arjantin'de bulunan ilk örneği olduğunu ancak dünyanın çeşitli yerlerinde bu balığın tam iskeletinin bulunduğunu söyledi.

Patagonya, dünyada en çok dinozor ve tarih öncesi fosil kalıntılarının bulunduğu bölge olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA