Askerden Şehit Korucuların Ailelerine Taziye Ziyareti
Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a Düzenlediği Kara Harekatında Şehit Olan 3 Korucunun Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu.
Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği kara harekatında şehit olan 3 korucunun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatına Hakkari'nin Çukurca ilçesinden çok sayıda korucu da katılmıştı. Operasyonda Irak'ın 10 kilometre içerisinde bulunan Çemço Mazi bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada 5 çocuk babası Ashet Şen, 3 çocuk babası Bilal Şen ve 12 çocuk babası Ömer Güneş isimli korucular şehit olmuştu. Şehit düşen korucuların ailelerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğ General Azmi Utfan Cinek, Hakkari İl jandarma Komutanı Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Çukurca 3. Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdurrahman Yılmaz ve beraberinde askeri heyet taziye ziyaretinde bulundu. Tuğgeneral Cinek, şehit korucuların ailelerine başsağlığı dileyerek her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.
Öte yandan askerler şehit korucuların ailelerine kömür ve gıda yardımında bulundu. Önümüzdeki günlerde şehit korucuların ailelerine tazminat, çocuklarının eğitimi için de burs verileceği bildirildi.
8 gün süren operasyonda Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan 9 şehit verildiği ve 129 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
(HİV-GS-Y)