Avcılar'da 'Afete Karşı Gönüllü Ordusu' Hazırlığı

Son Güncelleme:

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA Marmara Depremi'nden olumsuz etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan İstanbul Avcılar'da halkın olası afet karşısında eğitimli olmasını sağlamak amacıyla Afet Gönüllüleri Projesi başlatıldı.

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA


Marmara Depremi'nden olumsuz etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan İstanbul Avcılar'da halkın olası afet karşısında eğitimli olmasını sağlamak amacıyla Afet Gönüllüleri Projesi başlatıldı.


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Marmara Bölgesi'ni vuran 1999 depreminde halkın yeteri kadar hazırlıklı olmaması nedeniyle felaketin boyutlarının büyük olduğunu söyledi. Başkan Toprak, 'Organize ve koordine olmuş bir toplum organizasyonlarını yapmış bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımızı1 yıllık süreçte yaptık" dedi. Hazırladıkları 'Afet Gönüllüleri Projesi' kapsamında her ayın son pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu'nda toplantı ve eğitim çalışması yapılacağını anlatan Toprak, 'Avcılar'da oturanlar kendileri için ne zaman uygunsa o zaman gelecek. Gönüllü olarak gelen kişiyi değerlendireceğiz. Apartman, site sorumlumuz, sokak mahalle sorumlularımız olacak. Daha çok çoğalmak için bunları sizlere duyuruyoruz" dedi.


Afet Gönüllüleri Projesi'ne katılmak isteyenlerin Avcılar Belediyesi'nin www.avcilar.bel.tr web sitesinde Afet Bilgi Sistemi sayfasında bulunan formu doldurarak, afetgonulleri@avcilar.bel.tr

Kaynak: DHA