Bakan Koca'dan "şebeke suyu" uyarısı: İçme suyu olarak kullanmayın

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sel felaketinin talan ettiği Şanlıurfa'ya şebeke suyunun verilmeye başlandığını açıkladı. Bakan Koca, "Şebeke suyu, yapılacak yeni açıklamaya kadar, içme suyu olarak kullanılmamalıdır" şeklinde uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa'ya şebeke suyu verilmeye başlandığını, yapılacak yeni açıklamaya kadar içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini duyurdu.

"İÇME SUYU OLARAK KULLANILMAMALIDIR"

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'ya şebeke suyu verilmeye başlandı. Arıtma tesislerinden geçerek evlere ulaşsa da şebeke suyu, bir süreliğine sadece genel amaçlar için kullanılmaya elverişlidir. Şebeke suyu, yapılacak yeni açıklamaya kadar, içme suyu olarak kullanılmamalıdır" dedi.

"SAATTE 12 MİLYON METREKÜP SU VERMEYE BAŞLADIK"

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente yeniden şebeke suyu vermeye başladıklarını açıkladı. Beyazgül şunları söyledi: "Pompalarımızın tamamının çalıştığını gördük. Saatte 12 milyon metreküp suyumuzu şehrimize vermeye başladık. Şehrinin arıtma tesisinden şebekelere su akışı sağlandı. Aşağı kotlara su gelmeye başladı, yukarı kotlara da akşama doğru tamamına gelecek şekilde planlama yapılmış durumda.

"BU KULLANIM VE HİJYEN SUYUDUR"

Şebekelerden verdiğimiz su, içme suyu değildir. Bu, kullanım ve hijyen suyudur. İçme suyuyla ilgili bizden bilgi beklemeleri gerekiyor. Arkadaşlarımız suyun çamurlu geldiğini bildirdiği zaman tedbirlerimizi aldık. Bir, tankerlerle su verdik, bunlar kullanım suyu. İki, pet şişelerle su verdik, bunlar da içme suyuydu. Tankerlerle su ve pet su çalışmamız bugün de devam edecek. Tankerlerle niye devam edecek? Yüksek kotları hala su gitmediği için tankerlerimizi oraya yönlendiriyoruz.

Kaynak: DHA