Bakan Özak Kaçırılan Askerin Ailesini Ziyaret Etti
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hakkari'deki Hain Saldırıda Terör Örgütü Tarafından Kaçırıldığı İleri Sürülen Mardinli Er Ramazan Yüce'nin Mersin'de Yaşayan Ailesini Ziyaret Etti.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Hakkari'deki hain saldırıda terör örgütü tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Mardinli er Ramazan Yüce'nin Mersin'de yaşayan ailesini ziyaret etti. Rehin askerin annesi Fatma Yüce ile görüşen Özak, "Fatma teyzenin evladı inşallah kurtulup gelecek, biz bunun için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse bu vatanda Fatma teyze ile beni ayıramaz" dedi.
Mersin programına, geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ziyaret ederek başlayan Özak, Fırat'a taziyelerini bildirdikten sonra Hakkari'deki hain saldırıda terör örgütü tarafından kaçırıldığı ileri sürülen Mardinli er Ramazan Yüce'nin ailesini ziyaret etti.
Rehin askerin Türkçe bilmeyen annesi ile tercüman aracılığı ile konuşan Özok, "Ramazan kardeşimizin şu anki durumundan dolayı çok üzgünüz. Evvela böyle bir evlat yetiştirip, ülkemizin güvenliği için ordumuza yolladığınız için çok teşekkür ederiz" dedi.
Rehin askerin annesi Fatma Yüce'den sorunlarını da dinleyen Özak, "Çok şükür evladımız yaşıyor. Öbür annelerin de üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah bu işler giderek iyileşecek ve son bulacak" diye konuştu.
Cumhuriyetin, Diyarbakırlısı ile Trabzonlusu ile, İstanbullusu ile Mersinlisi ile Kürdü, Türkü, Çerkezi, Abazası ile Çanakkale'de şehit yatan insanlar tarafından kurulduğunu söyleyen Özak, "Bizim onlara layık olmamız gerekiyor. Bu anlayışı kimse bozamaz. Fatma teyzenin evladı inşallah kurtulup gelecek, biz bunun için elimizden geleni yapacağız. Ramazan bizim evladımızdır, Fatma teyze de bizim anamız. Önemli olan çocuğumuzun sağ salim dönmesidir. Sayın Başbakanımızın dediği gibi, Kürtçe konuşan
vatandaşlarımızla terör örgütünü ayıracağız. Hiç kimse bu vatanda Fatma teyze ile beni ayıramaz. Bunu böyle bilmek gerek. İnşallah her şey iyi olacak, biraz sabredelim. Birliğimizi bütünlüğümüzü bozmayalım. Tahrikler var, bu tahriklere kapılmayalım. Terör örgütünün istediği de bu zaten" dedi.
Oğlunun asker resmini öperek, Kürtçe yaptığı konuşmada, askere gönderdiği oğlunu sağ salim kavuşmayı arzuladığını söyleyen Fatma Yüce ise "Oğlum, evimin direğiydi. Bize o bakıyordu. Onu askere gönderdikten sonra ben bu yaşta bahçede çalışıyorum. Sıkıntılarımız çok. Ev kirasını bile ödeyemiyoruz. Küçük oğlumu da imkanım olmadığı için okuldan almayı düşünüyorum" diye konuştu.
Bakan Özak, rehin askerin annesinin maddi sorunlarının çözümü için gerekenin yapılacağını, okula giden oğlunun da okula devam ettirileceğini kaydetti.
(HK-AB-MEF-Y)