Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bakan Yıldız Eşi ve Çocuklarıyla Kafese Girdi

Son Güncelleme:

Artvin'de bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün öğle saatrelinde Deriner Barajı'na giderek incelemelerde bulundu.

Artvin'de bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün öğle saatrelinde Deriner Barajı'na giderek incelemelerde bulundu. Eşi Selma, kızı Habibe, oğulları Ömer ve Hayrullah ile vinçe bağlı çelik kafese girerek barajı havadan inceleyen Bakan Yıldız, daha sonra da işçilerle görüştü, yetkililerden bilgi aldı.


Açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, Deriner Barajı'nı, mühendislik harikası olarak değerlendirdi ve santralden 2. 3 milyar kilovatsaat civarında elektrik üretileceğini hatırlattı. Hidroelektrik santralleri konusunda da görüş belirten Yıldız, bazı kişilerin bilmeden santrallere karşı çıktığını söyledi. Türkiye'de HES'lerin devreye girmesi halinde yüzde 5 ya da 6 oranında elektrik tüketimini karşılayacağını kaydeden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Herkesi sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.


Nükleer santral yapımı konusuna da değinen Bakan Yıldız, Japonya'da yaşanan facia nedeniyle programın 6 ay aksadığını belirterek, "Mersin ve Sinop'da santralleri yapacağız. Eğer olursa Japonya ile, olmazsa bir başka ülke ile bunu gerçekleştireceğiz. Japonya'nın yaşadığı felaketten sonra nükleer güç santralleri ile ilgili yurt dışı operasyonlarında bir değişiklik olmadı. Onlarda bunu yapma niyetinde olduğunu söylediler. Bu hafta içerisinde tekrar bir görüşme yapacağız" diye konuştu.


Görüntü sıralaması


Bakan Yıldız'ın incelemeleri


Kafese binmesi


Açıklamaları


Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR DHA


=========


(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA