Balıkesir 10. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni
Balıkesir 10. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Balıkesir 10. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Ayvatlar Yaylası'nda düzenlenen şenlik, mevlit okunmasıyla başladı.
Vali Ahmet Turhan, burada yaptığı konuşmada, Yörük Türkmen Şöleni'nin uluslararası boyuta ulaşmasının ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.
Ecdadın dünyaya örnek olmuş medeniyet oluşturduğuna işaret eden Turhan, "Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıp genç nesillere aktarmamız oldukça önemli. Nasıl ecdat bir tarih, bir medeniyet oluşturmuş, Balıkesir insanı da her zaman hep kritik noktalarda üzerine düşen fedakarlığı yapmış? Yine Çanakkale Savaşı'nda en çok şehidi vermiş Balıkesir... Bizler bu tarihle ne kadar övünsek azdır. Tarihimizi, değerlerimizi çocuklarımıza öğretip, aynı şekilde dünyada medeniyet oluşturmak adeta ecdadımıza karşılık bizlerin bir borcu" diye konuştu.
Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, amaçlarının Ayvatlar Yaylası'nı yörük kültürünün merkezi yapmak olduğunu belirterek, "Bu yönde projeler geliştirerek Ayvatlar yaylasını farklı etkinliklerin yapılabileceği bir merkez haline getireceğiz" dedi.
Makedonya ve Kırgızistan ekiplerinin sunduğu halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Yağlı güreşlerin ardından katılanlara etli yörük pilavı ikram edildi. - Balıkesir