Basketbol: Fıba Kadınlar Olimpiyat Elemeleri

Son Güncelleme:

Basketbolda FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde grup maçları tamamlandı ve çeyrek finalistler belli oldu.

Basketbolda FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde grup maçları tamamlandı ve çeyrek finalistler belli oldu. Türkiye, çeyrek finalde Arjantin ile karşılaşacak.


Ankara Spor Salonu'nda, 3'er takımlı 4 grupta oynanan maçlarda gruplarında ilk 2'ye giren takımlar çeyrek finalist oldu.


(A) Grubu'ndan Türkiye ve Japonya, (B) Grubu'ndan Çek Cumhuriyeti ve Arjantin, (C) Grubu'ndan Hırvatistan ve Güney Kore, (D) Grubu'ndan Fransa ve Kanada çeyrek finale yükseldi.


Gruplarda bugünkü maçlarda şu sonuçlar alındı:


-(A) Grubu


Japonya - Porto Riko: 79-70


-(B) Grubu


Arjantin - Çek Cumhuriyeti: 54-68


-(C) Grubu-


Güney Kore - Hırvatistan: 75-83


-(D) Grubu-


Fransa - Mali: 87-33


Grup maçlarının ardından çeyrek finalde eşleşmeler şöyle oldu:


Türkiye - Arjantin


Japonya - Çek Cumhuriyeti


Hırvatistan - Kanada


Fransa - Güney Kore


Çeyrek final maçları 29 Haziran Cuma günü yapılacak. Çeyrek finalde rakiplerine üstünlük sağlayan 4 takım da Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacak. Çeyrek final maçlarını kaybeden takımlar ise yarı finalde birbirleriyle eşleşerek tek maçlı eleme sistemiyle Londra'ya giden son takım olma mücadelesi verecek.


Karşılaşmaların başlama saati FIBA tarafından daha sonra açıklanacak.


Muhabir: Yahya Oğuz/ Okan Yardımcı


Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA