Batı ve Orta Afrika'daki Ebola Salgını
Senegal, insani yardım koridoru açıyor.
Senegal, Ebola salgınından etkilenen ülkelere destek için insani yardım koridoru açacağını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Senegal'in Ebola'dan etkilenen Gine ile kara sınırını, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone ile hava sahasını kapattıktan sonra insani yardım örgütlerinin bu ülkelere ulaşabilmesi için koridor açmaya karar verdiği belirtildi.
Açıklamada, bu örgütlerin Ebola'dan etkilenen ülkelere yardım ulaştırmak için, jeo-stratejik konumu dolayısıyla Senegal'i bir üs olarak kullanmak istediği ancak hükümetin henüz bu talebe yanıt vermediği kaydedildi.
Hükümetin yardım koridoru açma kararı, Fildişi Sahili'nin Ebola'dan etkilenen ülkeler için yardım koridoru açmasından bir hafta sonra alındı.
Senegal, 21 Ağustos'ta Afrika'da 2 binden fazla can alan Ebola virüsünden etkilenen ülkelere kara sınırlarını ve hava sahasını kapatmıştı.
Senegal'de şubattan bu yana tek vakaya rastlandı. Bu kişi, anne ve babasının ölümünden sonra ülkesinden kaçan Gineli bir üniversite öğrencisiydi. Gineli gençle temas kuran 67 kişi gözetim altında bulunuyor. Gencin sağlık durumu iyiye gitse de halen başkent Dakar'daki bir hastanede karantina altında tutuluyor. - Dakar