Beşiktaş-Eskişehirspor Maçının Ardından
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş'ı aldığı galibiyet nedeniyle kutlarken, "Futbol adına güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Güvenli bir maç oynadık. Güvenli derken, rakibe fazla pozisyon şansı vermeden, pozisyonlar bulduk. Bugün karşılaştığımız rakibin son 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberliği vardı. Bizim 2 puan arkamızdaydılar. Zorlanacağımızı biliyorduk ve maç kolay geçmedi. Kalecileri de çok iyi bir performans gösterdi. İyi bir galibiyet aldık. Bu galibiyette taraftarın da rolü büyüktü, onlara teşekkür ediyorum. Maçın sonunda da herkes buradan mutlu bir şekilde ayrılıyor, çünkü güzel bir galibiyet aldık."
Carvalhal, zorlu maç trafiği içine gireceklerinin belirtilmesi üzerine, "Tamamen hazırız ve kimseye de kolaylık gösterecek durumda değiliz" dedi.
Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'a dönmesiyle ilgili bir soruya ise Carvalhal, "Tayfur hocanın bizimle birlikte olması benim için büyük bir mutluluk. Bu takım içinde hepimizin görevleri var. Herkes bu görevinde Beşiktaş'a yararlı olmaya çalışıyor. Herkes de görevinin bilincinde. Herkes özveriyle çalışıyor. Tayfur, Beşiktaş için çok önemli bir figür, yeniden bizimle olması çok mutluluk verici" yanıtını verdi.
Tomas Sivok, maçta "ciddi bir savaşın" yaşandığını kaydederek, "Bugün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Eskişehirspor da hemen arkamızda olduğu için 6 puan için oynadık. İyi mücadeleden sonra yenmeyi becerdik. Umarım böyle devam eder ve mutlu sona ulaşırız" dedi.
Çek oyuncu, attığı golün yanı sıra başka pozisyonlara da girdiğini vurgulayarak, "Attığım golün dışında birkaç şans daha geldi. Birini değerlendirebildim. 2'sini daha değerlendirsem 3 golüm olacaktı. Ancak takımın hakkını yememek lazım. İyi oynuyoruz ve mücadele ediyoruz. Fernandes'e özellikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ekrem Dağ da rakipleri karşısında 3 puanı hak ettiklerini söyledi. Ekrem, teknik direktör değişikliğine giden Eskişehirspor'un yeni teknik direktörüyle, maça agresif başladığını ifade ederek, "15. dakikadan sonra kontrolü elimize geçirdik. Rakibimiz de sonlara doğru güçsüz kaldı. Böyle devam edersek güzel olacak" dedi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ise Beşiktaş'ı aldığı galibiyet nedeniyle kutlarken, "Maç içinde top bize geçtikten sonra rakibe çabuk verdik. Gol yedikten sonra risk almaya başlamıştık ve son dakikada bu riskin arkasından skor 2-0 oldu. Top bizdeyken daha iyi oynamalıyız. Orta alan ve hücum oyuncularının biraz daha oyun içinde olması gerekiyor. Rakibi kutluyorum keyifli bir maçtı. Futbol adına güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı.
Uzun bir aradan sonra teknik direktör olarak sahaya çıkmasıyla ilgili olarak da, "Alanın içinde olmak inanılmaz keyifli, güzel bir atmosfer vardı. Maç adına güzel bir başlangıç yaptık ama skor adına değil. Eskişehirspor'un daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum" dedi.
Skor üretmekte sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yanal, "15 gol atmışız. Bunların 7 tanesi de 2 maçta. Skor olarak biraz sıkıntılı gibi gözüküyor. Bunu aşmak lazım. Bu takım zor da olsa maç kazanır. Biz iyi bir takımız, zaman içinde herkes bunu görecek" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Alper Potuk ile ilgili bir soruya Yanal, "Alper, Fenerbahçe ile görüşme halinde. Kulüpler arasında bir problem yok. Bu işin neden uzadığını bilmiyorum ama birkaç gün içinde biter sanırım" diye yanıt verdi.
Yanal, transfer konusundaki bir soru üzerine de, şunları söyledi:
"Transfer konusunda çok kısa bir süre var. 1 ayda 9 maç oynayacağız. Bugün transfer yapıp, oyuncuları hazırlayıp performans yapmak kolay değil. Dengeli ve planlı gitmeliyiz. Ligi ve bizi tanıyan oyunculardan tercih etmeliyiz. Bir de herkesin yaşadığı ekonomik sorun var. Planlı olmalıyız. 2 transfer yaptık, belki 1 tane daha olur mu bilemiyorum."
Eskişehirspor kalecisi Vanja İvesa ise bu akşam Beşiktaş'ın kendilerinden daha iyi oynadığını söyledi.
İstanbul deplasmanından puanla ayrılmak istediklerini kaydeden Ivesa, "Maçın geneline baktığımızda Beşiktaş daha iyi oynayan taraftı, bu nedenle kendilerini kutluyorum" dedi.
Eskişehirsporlu futbolcu Koray Arslan ise Beşiktaş'ın ilk yarıda iyi oynadığını ve pozisyonlar bulduğunu, ikinci yarıda ise oyunu dengelediklerini belirterek, "Ancak duran toptan yediğimiz gol oyunun akışını değiştirdi. Sezgin'in sakatlanması sonrası orta sahadan bir arkadaşı o bölgeye aldık. Sonra bir gol daha yedik. Bu golden önce faul var mı yok mu bilmiyorum. Beşiktaş'a karşı kaybettik. İyi çalışıp, 1 ay içinde oynayacağımız zorlu maçlardan iyi sonuçlarla ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Eskişehirspor'da göreve yeni başlayan teknik direktör Ersun Yanal'a da övgüde bulunan Koray, "Skibbe ile iyi bir başarı yakaladık ama doğruyu söylemek gerekirse şans da bizim yanımızdaydı. Ersun hoca ile bambaşka bir sistemde oynuyoruz. 20'li yaşlarda Ersun hoca ile çalışmış olsaydım milli takımın değişmez oyuncusu olurdum" diyerek sözlerini tamamladı.