Bingöl'de Polis 2 Dolandırıcılık Olayını Önledi
Bingöl'de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kuyumcu ve bankaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde gerçekleşen dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla saha çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Yenişehir Mahallesi'nde bir kuyumcunun önünde ve İnönü Mahallesi'nde Hacı Hıdır Cami önünde gerçekleşmek üzere olan 2 ayrı telefon dolandırıcılığı önlendi. Polis ekipleri, şüphelilerin hesaplarına aktarılmak üzere olan 350 bin lirayı engelledi.
Bingöl'de polis 2 dolandırıcılık olayını önledi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince dolandırıcılık olaylarını önlemesi amacıyla kuyumcu ve bankaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde saha çalışmasında 2 ayrı telefon dolandırıcılığını önledi.
Ekipler, Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi üzerindeki kuyumcunun önünde cep telefonu ile konuşarak tedirgin davranışlarda bulunduğunu gördüğü kişiyle irtibata geçti.
Mağdurun kendisini arayan şüphelinin kendini kamu görevlisi olarak tanıtıp adının terör soruşturmasında geçtiğini, bu nedenle hesabına 350 bin lira aktardığını bildirmesi üzerine başlatılan adli tahkikat sonucunda söz konusu hesaba bloke konuldu.
İnönü Mahallesi Kültür Caddesi üzerinde bulunan Hacı Hıdır Cami önünde de aynı yöntemle dolandırılmak üzere olan kişiyi gören ekipler, 350 bin lirayı şüphelilerin hesabına aktarmasını engelledi.