Boşanma Davası Açan Eşini Bıçaklayan Tutuklandı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bir süre önce kendisini terkedip, iki çocuğuyla baba ocağına dönerek boşanma davası açan eşi Asiye Altunay'ı (38) konuşmak için çağırdığı parkta 8 bıçak darbesiyle yaralayan M.A.(Mehmet Altunay) tutuklandı.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, bir süre önce kendisini terkedip, iki çocuğuyla baba ocağına dönerek boşanma davası açan eşi Asiye Altunay'ı (38) konuşmak için çağırdığı parkta 8 bıçak darbesiyle yaralayan M.A. (Mehmet Altunay) tutuklandı. Genç kadının ise Edremit Devlet Hastanesi'ndeki tedavisini ise sürdüğü bildirildi.
38 Yaşındaki Asiye Altunay, 12 yıl önce M.A. ile evlenip Gaziantep'e gelin gitti. Çiftin burada iki kız çocukları dünyaya geldi. Daha iyi bir yaşam umuduyla Muğla'ya taşınan çift arasında, iddiaya göre zamanla şiddetli geçimsizlik başladı. Bunun üzerine Altunay, 3 ay önce, eşyaları bir kamyona yükletip, iki çocuğuyla birlikte Edremit'teki baba ocağına döndü. Genç kadın, eşine boşanma davası da açtı.
M.A., birkaç kez eşine telefon edip, 'Evine dönmesi içinö çağrıda bulundu ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine 3 gün önce Edremit'e gelen M.A., çocuklarını görüp, bir süre gezdirdi. Önceki gün (Cuma) saat 19.00 sıralarında, eşine bir kez daha telefon eden M.A., evine dönmesini isteyip, konuşmak için Şehitler Parkı'na çağırdı. Parkta buluşan çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine M.A., cebinden çıkardığı bir tarafı tırtıklı bıçağı eşine rastgele saplamaya başladı. Kadının acı içinde feryatlarını duyan yakındaki, yerel yayımlanan Önce Körfez Gazetesi'nin muhabiri Ateş Akaydın (29) koşarak, hemen olay yerine geldi. Önce fotoğraf çeken, ne olduğunu anlamaya çalışan Akaydın, daha sonra olaya müdahale edip M.A.?dan yaralı kadını bırakması istedi. Akaydın, bu arada elindeki bıçağı kendisine doğru tutup, tehditler savuran M.A.?ya çantasından çıkardığı biber gazını sıkıp, çevredekilerin de yardımıyla etkisiz hale getirdi. M.A., bu sırada gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
BİR ANLIK ÖFKEMİN KURBANI OLDUM
Polisteki ifadesinde, 'Bir anlık öfkemin kurbanı oldum. Pişmanımö diyen M.A., ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 8 bıçak darbesiyle yaralanan Altunay, kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. böbrekleri hasar gören genç kadın ameliyata alındı. Ameliyatının başarılı geçtiği bildirilen genç kadının sağlık durumunun iyiye gititği bildirildi.
Polisteki ifadesinde, 'Bir anlık öfkemin kurbanı oldum. Pişmanımö diyen M.A., ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.
'İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM
Gazeteci Ateş Akaydın, yaptığının bir insanlık görevi olduğunu belirtip, 'Genç kadının feryatlarını duyunca hemen makinemi kapıp, olay yerine gittim. Önce fotoğrafları çekip, olayı anlamaya çalıştım. Daha sonra olayın ciddiyetini anlayıp, fotoğraf çektmeyi bırakıp, öfkeli kocayı kadını bırakması için uyardım. Elindeki bıçağı bana doğru salladı. Bunun üzerine gittiğim polisiye olaylarda uğraşabileceğim saldırılar ve köpek korkum nedeniyle yanımda taşıdığım biber gazını çıkarıp, kendimi korumak için üzerine sıktım. Neye uğradığını şaşırdığı sırada da kadını kurtardım. Tişörtümü çıkarıp kadının yaralarına bastırdım. 112 Acil Servis ekibine haber verdim. Kadınla konuşmaya çalıştım, yanlızca adını ve eşinin adını öğrenebildim. Yalnızca insanlık görevimi ve işimi yaptım. Yine olsa hiç düşünmeden aynısı yaparımö dedi.