İki Üniversitede Karşıt Öğrenciler Arasında Kavga Çıktı

Son Güncelleme:

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada birçok öğrenci ve bir polis yaralandı

Sivas'ta karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, 3 öğrenci ve 1 polis memuru yaralandı.


SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ


Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesindeki merkezi kafetarya önünde toplanan bir grup, cumartesi günü kent merkezinde Suriye sınırına yapılmak istenen duvarı protesto etmek için yaptıkları basın açıklamasının ardından saldırıya uğradıklarını ileri sürerek, buna tepki gösterdi.


2 ÖĞRENCİ BIÇAKLANDI


Açıklamanın ardından dağılan grupla, Fen- Edebiyat Fakültesi önünde bekleyen karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda öğrencilerden bıçakla yaralanan H.E. ve Y.D. ile darbedilen O.B. ve polis memuru S.M, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.


MARMARA ÜNİVERSİTESİ  DE KARIŞTI


İletişim   ve Diş Hekimliği fakültelerinin bulunduğu Marmara Üniversitesi Nişantaşı Yerleşkesi'nde saat 11.00 sıralarında karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgaya ilk olarak üniversitenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Kavgaya daha sonra polis müdahalede bulundu. Kavga görüntüleri öğrenciler tarafından sosyal paylaşım sitelerine konuldu. 


Kaynak: AA