Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'nu Başkanlık Etmesini Yorumladı

Son Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği konusundaki soruya, "hangi adımlar nasıl atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Binali Yıldırım'ın 'Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na Başkanlık edeceği' yönündeki açıklamasına ilişkin, "Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişi ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI SORULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ÇAD Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Davutoğlu'na bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten Binali Yıldırım'ın 'Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na Başkanlık edeceği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Davutoğlu, "Geçen hafta Meclis görüşmeleri esnasında Sayın Kılıçdaroğlu'na söylediğim gibi Cumhurbaşkanımızla bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği, tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Aynı şekilde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olarak da devlet geleneği ve anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda şu ana kadar herkesin takip ettiği gibi örnek bir tavır sergiledik. Sergilemeye devam edeceğiz.

"İSTİŞARE İLE KARAR VERİRİZ"

Yine orada vurguladığım gibi bu ilişkilerin doğasından gelen yapısı ile ilgili söylüyorum. Hiç kimse bu ilişkilere nüfuz edemez. Biz ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişi ile ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar nasıl atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyuyla paylaşırız. Bunun dışında yapılan yorumların anlamı ve üzerinde kişisel fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA