Demirtaş: Başkanlığa Değil Tek Adamlığa Karşıyız

Son Güncelleme:

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı değil tek adam sistemine karşıyız." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı olmadıklarını belirten Demirtaş, "Biz tek adam sistemine karşıyız." dedi.

BÜYÜKELÇİLERLE YEMEĞE KATILDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 40 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 3.5 saat süren toplantıdan alınan bilgiye göre, HDP'nin faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı. Yemeğe, davetli 40 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarlarının yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Selma Irmak ve bazı HDP milletvekilleri de katıldı.

BÜYÜKELÇİLER SORDU DEMİRTAŞ CEVAPLADI

Yemek öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Demirtaş, üst solunum yollarında uzun süredir yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle 17 Kasım'da geçirdiği ameliyatın ardından, ilk kez bir toplantıya katıldı.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, görüşmede, büyükelçilik temsilcileri HDP'nin seçim öncesi ve sonrası gelişmeler, partinin yeni dönem politikaları, bölgede devam eden çatışmalı süreç, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, yeni Anayasa çalışmaları, başkanlık sistemine dair tartışmalar ve çözüm süreci ve geleceğine yönelik sorular yöneltti. Demirtaş'a yeni anayasa ve başkanlık sistemine yönelik görüşleri de soruldu.

BAŞKANLIĞA DEĞİL TEK ADAM SİSTEMİNE KARŞIYIZ

Başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı olmadıklarını, konunun birçok platformda tartışılmaya devam ettiğini belirten Demirtaş'ın, "Biz başkanlık sisteminin tartışılmasına değil tek adam sistemine karşıyız." dediği öğrenildi.

(Kaynak: Milliyet)