Derecik Beldesi'nin İlk Dergisi Okuyucuyla Buluştu

Son Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi Üçyan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri 'Derecik' adlı dergi çıkardı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi Üçyan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri 'Derecik' adlı dergi çıkardı. Derginin tanıtımı için de vatandaşın büyük ilgi gösterdiği bir program düzenlendi.


Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri tarafından yapılan çalışma sonucu Derecik Beldesi'nin gelenek, görenek ve kültürünün yanı sıra okulun faaliyetlerini de anlatan 'Derecik Dergisi' okuyucuyla buluştu. Yaklaşık 3 ay çalışmalar sonucu yayın hayatına başlayan Derecik Dergisi için okulda bir tanıtım programı yapıldı. Tanıtıma belde halkı da büyük ilgi gösterdi.


Dergi hakkında bilgi veren Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri Asya Akbaş, Mahsima Güneş, Kahraman Yaşar ve Nihat Tekin, Derecik Beldesi'nde ilk defa böyle bir derginin okuyucuyla buluştuğunu kaydederek, dergide bilgi amaçlı çok önemli notların olduğunu ve özellikle belde hakkında bilinmeyenlerin ön planda tutulduğunu anlattı. Dergi tanıtım programında davetlilere kurabiye ve çeşitli içecekler ikram edildi. - Şemdinlihakkari

Kaynak: DHA