Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan Balıkesir'de
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve MEB Eğitim Araçları ve Donanım Daire Başkanı Ömer Erduran, Balıkesir'in Edremit İlçesinde Yeni Binasına Taşınan İmam Hatip Lisesi ve Yurdu'nda İncelemelerde Bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve MEB Eğitim Araçları ve Donanım Daire Başkanı Ömer Erduran, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yeni binasına taşınan İmam Hatip Lisesi ve Yurdu'nda incelemelerde bulundu.
Çanakkale'de gerçekleştirilen ve 3 gün süren "Eğitim Değerlendirme Toplantısı" dönüşü ilçeye uğrayarak temaslarda bulunan Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve Eğitim Araçları ve Donanım Daire Başkanı Ömer Erduran, açılması yıllardır yılan hikayesine dönen İmam Hatip Lisesi ve Yurdu'nun yeni binasını inceledi. Binanın yüksek standartlarda ve kaliteli hizmet verdiğini görerek memnun olan yetkililer, okulu, yurt bölümünü ve bahçede bulunan camiyi baştan sona gezerek eksiklerini belirledi. Okul müdürü Öztürk Çakmakçı'nın, yurt bölümünü faaliyete geçirmek için istediği ödeneği değerlendiren Prof. Dr. Aycan, "Okul çok güzel olmuş. Sizleri ve katkıda bulunanları kutlarım. Yurdun faal hale gelmesi için gerekli ödeneği kısa zamanda sağlayacağız" dedi. Okulun her yıl İlahiyat Fakülteleri'ne en az 3-4 öğrenci gönderdiklerini anlatan müdür Çakmakçı, il genelinde son 4 yıla oranla en başarılı İmam Hatip Lisesi olduklarını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve Müftü Ramazan Tekin'in de katıldığı ziyaret bitiminde, okul girişinde hatıra fotoğrafı çektiren yetkililer, üstün başarı kaydeden yetkililerin ve katkı sağlayanların isimlerini alarak, bakanlıktan takdir belgesi yollayacaklarını belirtti.
(SŞ-MŞ) 20.03.2008 17:41 TSİ