Diriliş Ertuğrul'da Demirtaş'a Gönderme mi Yapıldı

Son Güncelleme:

Ertuğrul'un "Gavurla iş birliği yapıp bizi sırtımızdan bıçaklayanlar ne olacak?" sorusuna İbn-i Arabi'nin verdiği "Esas zalim onlardır" yanıtı Demirtaş'ın Rusya ziyaretine gönderme olarak yorumlandı.

TRT ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'un dün akşam yayınlanan bölümüne İbn-i Arabi ve Ertuğrul arasındaki sahne damga vurdu.

DEMİRTAŞ'A GÖNDERME OLARAK YORUMLANDI

Osmanlı döneminin kuruluş döneminin anlatıldığı dizi, zaman zaman güncel olaylara da göndermede bulunması ile biliniyor. Dün akşam yayınlanan bölümde de İbn-i Arabi ve Ertuğrul arasında geçen diyalog, Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı kriz sonrası bu ülkeyi ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a gönderme olarak yorumlandı.

"ESAS ONLAR ZALİMLERİN TA KENDİSİDİR"

Dizide Ertuğrul'un "Ya Müslümanım deyip mezhep kavgasına tutuşanlar, ya gavurla iş birliği yapıp bizi sırtımızdan bıçaklayanlar ne olacak?" sorusuna İbn-i Arabi, "Esas onlar zalimlerin ta kendisidir" yanıtını verdi.


KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDILAR

Öte yandan Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Didem Balçın, Nurettin Sönmez, Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner ve yönetmen Hakkı Metin Günay, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği 12. Uluslararası Kar Film Festivali'ne katılmak üzere Erzurum'a geldi. Havaalanı yolu üzerinde Korkut Ata Atlı Spor Kulübü cirit takımı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı tarafından karşılanan Diriliş Ertuğrul ekibi oyuncuları yoğun ilgi maruz kaldı.


"BU SEVGİYE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Burada başbar gösterisini büyük bir ilgiyle izleyen oyuncular cirit atlarını severek kendilerini karşılayan kalabalığa teşekkür etti. Korkut Ata Atlı Spor Kulübü tarafından Kayı Boyu Sancağı'nı Söğüt'e götürmek üzere teslim alan Engin Altan Düzyatan, "Erzurumlular bizi çok güzel karşıladılar. Böyle bir sevgiyle karşılaştığımız için çok mutluyuz. Bu sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. Erzurum sancağını teslim aldık" dedi.