Dışişleri: Ukrayna'da Rehin Alınan Gözlemcilerin Serbest Bırakılmaları İçin Girişimler Sürüyor
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Dönetsk bölgesinde gözlemcilerin rehin alınmasından duyduğu "derin endişe" dile getirirken tüm rehinlerin derhal salıverilmelerine yönelik girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Dönetsk bölgesinde gözlemcilerin rehin alınmasından duyduğu "derin endişe" dile getirirken tüm rehinlerin derhal salıverilmelerine yönelik girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Ukrayna'daki krize çözüm bulunmasına katkı sağlamak üzere teşkil edilen AGİT Özel Gözlem Misyonu bünyesinde görev yapan, bir vatandaşımızın da dahil olduğu dört kişilik gözlemci grubunun, 26 Mayıs günü Donetsk bölgesinde kimliği belirsiz kişilerce alıkonulmasından derin bir endişe duyuyoruz" sözlerini kullandı.
Açıklamada şöyle devam ediliyor:
"Başkanlığı Büyükelçi Ertuğrul Apakan tarafından yürütülen AGİT Özel Gözlem Misyonu, Ukrayna halkının güvenliğine ve ülkenin istikrarına katkıda bulunma hedefiyle çalışmalarını tarafsız ve özverili şekilde sürdürmektedir. Tüm tarafların bu hususu hatırda tutarak, Misyon mensuplarına karşı tam bir saygıyla hareket etmeleri zorunludur."
Dışişleri, rehin alınan tüm gözlemcilerin derhal salıverilmeleri için girişimlerinin sürdürüldüğünü de belirttiği açıklamada "Kiev Büyükelçiliğimiz, AGİT Daimi Temsilciliğimiz ve AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan Ukrayna Hükümetiyle yakın işbirliği içinde gerekli çalışmaları yapmaktadır" dedi.
Bu arada, açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Moskova ziyareti sırasında konuyu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinde gündeme getirdi ve AGİT Dönem Başkanı İsviçre'nin Dışişleri Bakanı ve ekipte bir vatandaşı bulunan Danimarka'nın Dışişleri Bakanı ile de ele aldı.