Donmuş Buzul Çağı Aslanları Klonlanıyor

Son Güncelleme:

Bilim insanları Rusya'nın Sakha bölgesinde bir mağarada bulunan 12 bin senelik donmuş aslan yavrularının DNA dokularını inceleyerek, onları klonlamaya çalışacak.

Güney Koreli ve Rus bilim insanları, Buz Devri'nden kalan aslan yavrularını donmuş DNA'ları kullanarak klonlamayı deneyeceklerini açıkladı. Denemede, Rusya'nın Sakha bölgesindeki düşük sıcaklıklar yüzünden bozulmadan bulunan 12 bin yıllık aslan yavrularının vücutlarından alınacak DNA'lar kullanılacak.

''SANSASYONEL BULUŞ''

Araştırmacılar iki yavru aslanın vücudunda yaşayan bir doku bulabilmeyi, böylece elde edecekleri DNA'ları kullanarak söz konusu klonlamayı başarabileceklerini umuyorlar. Çalışma için yavru aslanlardan birinin dokusu incelencek, diğer yavru ise Mamut Müzesi koleksiyonune konulacak.

Yahoo'da yer alan habere göre çalışmada Kuzey Doğu Rusya Üniversitesi'nin Moleküler Paleontoloji bölümündeki Güney Koreli ve Rus bilim insanları yer alacak. Araştırmacılar tarafından ''sansasyonel bir buluş'' olarak değerlendirilen, neredeyse ''mükemmel'' durumda bulunan iki yavru aslan üzerinde yapılacak bu çalışma, nesli tükenmiş hayvanları geri getirebilme ihtimalini de beraberinde getiriyor.

DAHA BÜYÜKLERİNİ BULMAK İÇİN TEKRAR MAĞARAYA GİDECEKLER

Bilim insanları, iki yavru aslanın bulunduğu mağaraya giderek, aynı aileden daha büyük hayvanların kalıntılarının bulunup bulunmadığına araştıracaklarını açıkladı. Projede yer alan araştırmacılardan bir tanesinin hali hazırda bir klonlama projesi üzerinde çalıştığı bildirildi.