Emniyet Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yıldönümü

Son Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin İlçesinde, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yıl Dönümü Münasebetiyle Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde Kutlama Pastası Kesildi. Şehir Merkezinde Yapılan Törenlerden Sonra Bölge Trafik Polisleri, Aldıkları Hediyelerle Kuruluş Yıldönümü Sevinçlerini Köy Çocuklarıyla Paylaştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nde kutlama pastası kesildi. Şehir merkezinde yapılan törenlerden sonra bölge trafik polisleri, aldıkları hediyelerle kuruluş yıldönümü sevinçlerini köy çocuklarıyla paylaştı.


Nusaybin Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Başkomiser Fikret Süydünlü ve polis memurları için özel olarak hazırlatılan 162. yıl pastası, TRT Nusaybin Muhabiri ve İpekyolu Gazetesi sahibi Abdulkadir Asman tarafından kesildi. Pasta kesiminden sonra, bir yıl boyunca özveriyle çalışan çocuk sahibi polis memurları çeyrek altınla ödüllendirildi.


Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 162. yılı için ülkemiz genelinde şehir merkezlerinde yapılan kutlamaların aksine Nusaybin'de bölge trafik ekipleri, sevinçlerini köy çocuklarıyla paylaştı. Kendi aralarında topladıkları paralarla, ilçeye bağlı 25 hanelik Esentepe köyünde okuyan öğrencilere kırtasiye malzemesi ve Türk bayrakları hediye eden bölge trafik polisi, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve kompozisyon sunumunu izledi.


Polis Haftası dolayısıyla şehir merkezinde yapılan kutlamanın ardından teşkilatın kuruluş sevincini çocuklarla paylaşan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Başkomiser Fikret Süydünlü, köy çocuklarının da bu sevinci yaşamayı hak ettiğini ifade ederek, "Köyde yaşayarak şehir merkezinin nimetlerinden mahrum kalan çocuklar ile coşkumuzu paylaşmak istedik. Kendi imkanlarımızla aldığımız kırtasiye malzemelerini hediye ederek çocuklarımızı sevindirecek, dolayısıyla çocuklarımıza teşkilatımızın misyonu olan polis ve devleti sevdireceğiz" şeklinde konuştu. Minik öğrencilere polisi sevmelerini ve polisten korkmamalarını söyleyen Süydünlü, "Polis araçlarını gördüğünüz her yerde polisin yanına gidip sohbet edebilirsiniz, yanınızdan geçiyorsa el sallayın. Biz vatandaşın huzuru ve güvenliği için varız. Polis, her zaman sizin yanınızdadır. Polisin de kendi çocukları var. Şehir merkezinde yapılan kutlamalarda şehir çocukları o coşkuyu gördü, siren seslerini duydu. Sizin mahrum kalmamanız için sevincimizi sizinle baylaşmaya geldik" dedi.


Hatıra fotoğrafı çekilmesinden sonra Başkomiser Fikret Süydünlü, Esentepe Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Açığ'a, üzerinde Kurtuluş Savaşı'nın temsili resmi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ağrılı, Trakyalı, Erzurumlu, Vanlı, İstanbullu hep bir ırkın evlatları. Hep aynı cevherin damarlarıdır. Bu damarlar birbirini tanısın. Bu değişim olduğu zaman başka bir alem görülecek ve alem dünyaya hayret verecektir" özdeyişinin yer aldığı bir tablo hediye etti.


(AA-EST-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İHA