Eve Dönüş Sarıkamış Bu Hafta Her Cuma Yeni Sinemada

Son Güncelleme:

"Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği kapsamında, Alphan Eşeli'nin "Eve Dönüş Sarıkamış" filmi bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezinde.

"EVE DÖNÜŞ SARIKAMIŞ" BU HAFTA LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ ONAT KUTLAR SAHNESİNDE

Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği kapsamında, Alphan Eşeli'nin "Eve Dönüş Sarıkamış" filmi bir hafta boyunca Levent Kültür Merkezinde.

"Bakü'de görevli Hariciye Nazırlığı'nda görevli (Eski Dışişleri Bakanlığı) Kalem Müdürü'nün eşi Gül Hanım ve kızları Nihan, yanlarında Erzurum yolunda kendilerine eşlik eden Hariciye Nazırlığı üyesi Saci Efendi de varken, oldukça zorlu ve sert iklim koşullarının hüküm sürdüğü ıssız topraklarda yola almaktadırlar. Tüm bu güç koşullar altında, nihayet harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşırlar. Ama köyde geçirdikleri ilk gecenin ardından burada yalnız olmadıklarını öğrenirler. Birbirlerinden farklı, değişik kültüründen gelen 8 kişi, vahşi doğanın ve koşulların ortasında kalarak, bu ıssız köye sığınmıştır artık. Açlığa karşı koymak oldukça zorken, bu coğrafyada hayatta kalma ve dahası eve dönüş mücadelesi vereceklerdir... "

Senaryosunu Serdar Tantekin ve Alphan Eşeli'nin yazdığı ve Alphan Eşeli'nin yönettiği "Eve Dönüş Sarıkamış" 4. Uluslararası Malatya Film Festivalinde "En İyi Erkek Oyuncu", "Jüri Özel Ödülü" ve Kemal Sunal Halk Jürisi Ödülü"nü alırken, 10. Hong Kong Asya Film Festivali'nde en iyi film olarak seçildi ve 'New Talents' ödülünü kazandı. 37. Montreal Uluslararası Film Festivali'nde Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu tarafından verilen Fipresci Ödülünü ve En İyi İlk Film Ödülü "Golden Zenith" i kazanan film, 29. Haifa Uluslararası Film Festivali'nde "Golden Zenith" ödülüne, 57. BFI Londra Film Festivali'nde ise "Sutherland Trophy" ödülüne aday gösterildi. Filmin başrollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin üstleniyor.

11 Nisan 2014 Cuma günü saat 19:00'da başlayacak olan gösterimin ardından yönetmen Alphan Eşeli, oyuncu Serdar Orçin ve yapımcı Oğuz Peri izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 18 Nisanda, Atalay Taşdiken'in "Mommo Kız Kardeşim" filmiyle devam edecek.

Kaynak: Bültenler