Fas Prensesi Lalla Hasna, Tatil İçin İstanbul'a Geldi

Son Güncelleme:

Fas Kralı Altıncı Muhammet'in Kız Kardeşi Prenses Lalla Hasna, Ağırlığı 1 Tonu Bulan 31 Adet Bavuluyla Birlikte Tatil İçin Türkiye'ye Geldi.

Fas Kralı altıncı Muhammet'in kız kardeşi Prenses Lalla Hasna, ağırlığı 1 tonu bulan 31 adet bavuluyla birlikte tatil için Türkiye'ye geldi.


Türk Hava Yolları (THY) ile Fas Havayolları'nın ortak tarifeli uçuşuyla saat 22.20'de Kazablanka'dan İstanbul'a gelen Prenses Lalla Hasna'yı, Büyükelçi Abdullah Zegur ve beraberindekiler karşıladı. Konuk prenses, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na girerken karşısında gazetecileri görünce rahatsız oldu. Prensesin rahatsız olması ve görüntü alınmasını istememesi üzerine panikleyen görevliler, gazetecileri engellemek istedi. Bu sıra prenses, dışarı çıkıp salona başka bir kapıdan giriş yaptı. Lalla Hasna'ya


ait 31 adet bavulu, görevliler tarafından VIP Salonu'ndan geçirilerek araçlara yüklendi. Prenses Hasna'nın bavullarının yaklaşık bir ton ağırlığında olduğu öğrenildi.


Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda kendisini bekleyen gazetecileri gören Prensesin yardımcıları, polislerden gazetecileri uzaklaştırmalarını istedi. Ancak çabalar sonuç vermeyince Prenses Hansa ve yanındakiler, salondan çıkarak araçlarına binip havalimanından ayrıldı.


Türkiye'de 1 hafta kalacağı öğrenilen prensesin gezi programına ilişkin bilgi alınamadı. Çevreciliği, fotoğraf merakı ve yardımseverliği ile tanınan Prenses Hansa, 2 ay kadar önce de misafirleri ile birlikte Savarona yatına binerek Bodrum'da tatil yapmıştı.


(TC-ED-SN-Y)

Kaynak: İHA