Güzeller Bodrum'da Kampta
Bodrum'da, 16 Mayıs'ta, bu yıl ikincisi düzenlenecek 'Miss World League Of Beauty and Fashion 2011'e katılacak 20 ülke güzeli Gündoğan Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Baia Otel'de kampa girdi.
Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde, 16 Mayıs'ta, bu yıl ikincisi düzenlenecek 'Miss World League Of Beauty and Fashion 2011'e katılacak 20 ülke güzeli Gündoğan Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Baia Otel'de kampa girdi. Sönmez Holding'in organize ettiği yarışmaya katılacak güzeller, otelin toplantı salonu, sahili ve havuz başındaki provalarda yürekleri hoplattı. Güzellerin verdiği sıcak pozları gören oteldeki çoğunluğu Danimarka ve Belçikalı turistler kamera ve fotoğraf makineleri ile bol görüntü çekti. Turistler, büyük bölümü Fashion TV ve Avrupa'nın bir çok ünlü mankenlik ajansında çalışan güzellerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Güzeller, pazartesi günü Baia Otel'de podyuma çıkıp, kıyasıya mücadele verecek, yarışmada dereceye giren güzel Ekim ayında Çin'de yapılacak dünya güzellik yarışmasına gitme şansı yakalayacak. Yarışmada Türkiye'yi yarın kampa katılacak Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hatice Elbi temsil edecek.
ERMENİ MODACIDAN BARIŞ MESAJI
Bodrum'daki yarışma öncesi güzeller, Ermenistan'ın dünyaca ünlü modacısı Kevork Shadoyan'ın 2012 yaz kreasyonunu düzenlenecek defileyle tanıcak. Türkiye'ye birkaç kez geldiğini ve birçok Türk dostu olduğunu belirten Shadoyan, "Geçen yıl, Ermenistan güzeli buradaki yarışmada birinci olmuştu. Çok sıcak izlenimlerle ülkemize dönmüş, Bodrum ve Türkiye'yi tanıtmıştı. Bu nedenle önümüzdeki yıl Paris'te düzenleyeceğim defile öncesinde kıyafetleri ilk kez burada sergilemek istedim. Her iki ülkenin siyasileri tarafından zaman zaman gerginlikler yaşansa da bunları tarihe bırakmak gerekir. Sanat ve bu tür etkinliklerin ülkeleri birbirine daha da kaynaştıracağına bir çok siyasetçiden daha etkili olacağımıza inanıyorum" dedi.
Organizasyonun sorumlusu ve Baia Otel Genel Müdürü Bahadır Sarpdere, yarışmayla ilgili bilgiler verip, şöyle dedi: "Turizm sezonunun başında ilçemize gelen güzeller Bodrum'un tanıtımı için önemli rol oynayacak. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yarışmada, kampa giren güzeller aynı zamanda tarihi mekanlar ve cennet koylarda yapılacak çekimlerle ülkelerinde Bodrum'u tanıtacaklar. Ermeni modacının da bu yarışmaya bir defile ile destek vermesi iki ülkenin ilişkileri açısındanda önemli bir adım olacak. "
Güzeller, bugün "Yaralı Ceylan" isimli gulet ile Karaada, Orak Adası, Tavşan Burnu ve Akvaryum Koyu'nu gezecek ve cennet koylardaki çekimlere katılacak. Yarın (Pazar) ise Efes Antik Kenti ve Meryemana'yı ziyaret edecek.
- Muğla/ Bodrum