Hakkari'de Büyük Askeri Hareketlilik Yaşanıyor, 2. Konvoy Gitti

Son Güncelleme:

Hakkari'de, Ağrı olayından sonra başlayan hareketlilik sürüyor. 100'e yakın askeri araç konvoyunun ardından bugün de 150'ye yakın aracın olduğu konvoy Hakkari'ye gitti.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan ve 5 terörist öldüğü, 4 askerinde yaralandığı çatışmanın ardından Hakkari'de, başlayan askeri hareketlilik sürüyor.

2. KONVOY GİTTİ

Bir süre önce yüze yakın mayına dayanıklı "kirpi" adı verilen askeri araç konvoyu Çukurca ilçesindeki sınır boylarına hareket etmişti. Bugün ise 150'ye yakın araç Hakkari çarşı merkezinden geçerek Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na gitti.

SINIRA GÖNDERİLECEKLER

Burada bir süre bekletilen konvoyun daha sonra sınır birliklerine destek amaçlı gönderilecekleri belirtildi.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN ŞAŞKIN İZLEDİ

Mayına dayanıklı 'kirpi' adı verilen ve sinyal bozucu araçlar eşliğinde ilerleyen askeri konvoy, çarşı merkezinde vatandaşların şaşkın bakışları arasında Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na ulaştı.

PKK, DİYARBAKIR'DA BARAJ YOLUNDA BOMBA PATLATTI

Hakkari'de böylesine büyük bir hareketlilik yaşanırken Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde baraj yoluna PKK'lılar tarafından tuzaklanan bomba, dün gece uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı.

"ÖLEN YA DA YARALANAN YOK"

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Baraj inşaatına giden Silvan Barajı Lojistik Yolu üzerindeki bir menfeze PKK'lılar tarafından bomba yerleştirildi. Tuzaklanan bomba dün saat 23.00 sıralarında PKK'lılarca uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sırasında şans eseri bölgede hiç kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı.

ÇUKURU JANDARMA KAPATTI

Jandarma ekipleri, patlamanın meydana geldiği yerde oluşan çukuru kapattı. Silvan Barajı'na malzeme taşıyan TIR ve kamyonların da geçiş güzergahı olan karayolunda jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: İHA