Hizbullah, İsrail tanklarına güdümlü tanksavar füzeleriyle saldırdı

Son Güncelleme:

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güney sınırında bulunan Hanita yerleşim biriminde konuşlu İsrail'e ait 2 tanka güdümlü tanksavar füzesiyle saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırı sonucunda bazı İsrail askerlerinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Hizbullah açıklamasında, saldırının İsrail bombardımanında hayatını kaybeden bir gazeteci ve 2 Lübnanlı sivil için gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail- Filistin çatışması nedeniyle Kolombiya'nın 220, Şili'nin 83 vatandaşını İsrail'den tahliye ettiği bildirildi.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 220 Kolombiya vatandaşının Hava Kuvvetlerine ait iki uçakla İsrail'den başkent Bogota'ya getirtildiği kaydedildi.

Şili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Şili Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın, İsrail'den 83 Şilili vatandaşını tahliye ettiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 670 kişinin öldüğünü, 9 bin 600 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 56 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA