Hrant Dink Ölümünün 5. Yılında Memleketinde Yürüyüşle Anıldı
Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün 5.Yılında memleketi Malatya'da da anıldı.
Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün 5. Yılında memleketi Malatya'da da anıldı.
19 Ocak 2007 tarihinde Agos Gazetesi önünde öldürülen Hrant Dink ölümünün 5. Yılında Malatya'da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüş ile anıldı. Aralarında CHP, BDP ve bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bulunduğu kalabalık Turgut Temelli Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde akşam saatlerinde buluştu. Ellerinde meşalelerle, Hrant Dink'in doğduğu mahalleye doğru yürüyüşe geçen grup sık sık slogan attı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında ellerinde Türk Bayrağı bulunan bir grup genç gruba tepki gösterdi. Polisin müdahalesi sonucu gençler uzaklaştırılırken, grup yürüyüşüne devam etti.
Dink'in mahallesinde bulunan Taşhoron Kilisesi önüne gelen grup burada meşalelerle slogan atmaya devam ettiler. Grup adına basın açıklamasını yapan İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Murat Oral, 'Hrant Dink'e sıkılan kurşunun Türkiye'de eşit ve özgürce yaşamak isteyen tek tip olmayı ret eden buna karşı mücadele eden tüm insanlara sıkılmıştırö diyerek şunları söyledi.
'Hrant'ın infazının 5. Yılının dolmasına 2 gün kala mahkeme kararını verdi.Karar kamu vicdanını rahatsız etti. Sanıklardan biri unutuldu,tam bir skandal. Karar cinayetin arkasındaki sis perdesini kaldıramadı. Siyasi cinayetlerin önünü kesecek etkiyi yaratamadı. Öyle bir karar olmalıydı ki kimse ve kimseler bira daha böyle bir şeyi aklına dahi getirememeliydi. Yani gittiği yere kadar gidilmeliydi.ö
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.